Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

1 Eylül 2013 Pazar

İstanbul Gezisi 2


              ve Topkapı Sarayı o kadar kalabalıktı ki bir saatten fazla bilet sırasında bekledik.daha önce gitmiştik aslında ama kapandığı için pek ayrıntılı gezememiştik.bu defa çok daha iyi gezdik.tabi iki çocukla ne kadar gezilebilirse...(tavsiyem gitmeden müze kart alın bence.tek bir yer yerine tüm müzeleri bir yıl ücretsiz gezebilirsiniz.)

               sarayda gezerken sanki bir yerlerden Hürrem Sultan çıkacakmış gibi hissettim.bahçelerde gezerken ne entrikalar döndü bu bahçelerde,kimlerin kelleleri gitti,ne umutlar tükendi,nasıl zafer çığlıkları atıldı  diye düşündüm...

aslında ilk gittiğimde biraz hayal kırıklığına uğramıştım ben daha gösterişli ,daha fazla altın işlemeli yaldır yaldır parlayan bir saray hayal etmiştim.birazda dizilerin ,filmlerin etkisiyle kafamda daha farklı bir mekan olmuştu açıkçası.yine de çok güzeldi.
.
en güzeli boğaz ayaklar altında ,manzara süper.padişahlar bu boğaza bakarak ne hayaller kurdu,ne üzüntüler yaşadı acaba?

o kadar kalabalıktı ki adım atacak yer yoktu desem yeridir.dünyanın her yerinden insanlar sarayımızı görmeye gelmişti.özellikle kutsal eşyaların olduğu bölümde kuyruk vardı.peygamberlerimizin kılıçları,kabeden oluklar,sakal-ı şerif neler neler...diğer kuyruk olan yer ise kaşıkçı elmasının olduğu bölümdü.özellikle bayanlar yoğun ilgi gösteriyordu.
bahçede dinlenen insanlar
Adalet kulesinin altı Divan Meydanı en gösterişli yerlerden biriydi.zamanında görüşmelerin yapıldığı,yabancı elçilerin kabul edildiği yer.dünyaya hakim olan Osmanlının gücünü göstermek için olsa ki bu kadar özenilmiş,diğer yerlere göre daha görkemli yapılmış.dikkatimi çeken bir ayrıntı ise gelen yabancıların duvarlardaki nakışları bile ayrıntılı şekilde fotoğraflamalarıydı.





                bence en gösterişli yeri burasaydı.Adalet kulesinin altı Divan Meydanı

adalet kulesi
saray o kadar büyükki komple bir gününüzü ayırmalısınız.ayrı ayrı köşkler var.şehzadelerin sünneti için Sünnet Köşkü,kazanılan zaferlere ait köşkler;Revan köşkü,Bağdat köşkü vs.
                                                               köşklerden biri
                                                             saray surları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...