Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

6 Eylül 2013 Cuma

Katıklı Ekmek

ekmek
katıklı ekmek
Fatoş'umun diğer ikramı Hataylılar iyi bilir ve çok sever.katıklı ekmek dedi mi bizde akan sular durur.bayıla bayıla yedik valla. memlekete gitmiş kadar olduk ne yalan diyeyim.devamını bekleriz ona göre arkadaşım :)



malzemeler:un
                 su
                 tuz
                 maya
üzerine;çökelek
            maydanoz
            biber salçası
            tuz.karabiber,kimyon ve kekik
            1 soğan
            sıvı yağ

un,su tuz ve maya ile istediğiniz kadar hamur yoğurun.soğanı minik doğrayın.çökelek ,maydanoz,baharat ve yağını katıp karıştırın.oklava ile hamuru istediğiniz büyüklükte açın.üzerine çökelekli harcı kaşıkla yayın.ısıtılmış tavada kısık ateşte pişirin.saç ya da tost makinası hatta pizza tavasında da pişirebilirsiniz.
                                 AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...