malzemeler:250 gram doğranmış mantar
yarım paket krema
2 yemek kaşığı un
sıvı yağ
tuz
2-3 damla limon suyu
yapılışı:1,5 litre kanar limonlu suda mantarları haşlayın.Eğer üzerinde köpük olursa kaşıkla alın.ayrı bir tavada sıvı yağla unu kavurun.Unun kokusu çıkınca mantarlı sudan yavaş yavaş birkaç kepçe su katarak hızlıca karıştırın.Sonra unlu harcı yavaş yavaş mantarlı suya ilave edin.Birkaç taşım kaynayınca kremasını ekleyin.5 dakika daha kaynatıp tuzunu isteğe göre karabiberi katın.Ocaktan alın.Eğer kıvam koyuysa sıcak su ekleyebilirsiniz ocaktan almadan önce.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...