Hayırlı ve güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle yeniden merhaba .Bilecik'te hava serin.Kışlıkları çıkardık.Uzun kollu giyiniyoruz.Hatta hastalık belirtileri bile göstermeye başladık.Boğaz ağrıları,hapşırmalar,burun tıkanıklıkları...Tam geçiş dönemi bir sıcak bir soğuk.Artık dikkat etmek lazım.Bol bol sıcak yemek ve içecekler tüketmeye başlamalı..
Hep aynı yemekler olmaz tabi..Sürekli aynı yemekleri yapmaktan hiç hoşlanmayan ben yine değişik bir tarifle karşınızdayım.Yemeklere yeni bir şeyler katmaya bayılıyorum.Bu da o yemeklerden biri.İçindeki bulgur topları sayesinde ayrıca yanına pilav tarzı bir yemek yapmanıza da gerek yok.Kendisi başlı başına bir yemek.Yanına bir salata ,bir kase cacık ile öğününüzü geçiştirebilirsiniz.Bakalım tarifimiz nasılmış;
malzemeler:3 jülyen doğranmış kabak
1 yemeklik doğranmış soğan
2 domates rendesi
sıvı yağ
jülyen doğranmış kırmızı ve yeşil biber
1 çay bardağı köftelik bulgur
un
tuz,karabiber
Bulguru sıcak su ile ıslatın.
Islanmış bulgura un ve tuz katarak yoğurun ve yuvarlayın.
Köftelerin birbirine yapışmaması için üzerilerine un serpin.
Sıvı yağda soğan ve biberleri soteleyin.
Kabakları da katıp beraberce az daha soteleyip domates rendesini ekleyin.
1 fincan su ekleyip kabakları pişmeye bırakın.
Yemek pişmeye yakın bulgur köfteleri katıp baharatını da ekleyip yavaşça karıştın.
Kabaklar iyice pişince ocaktan alıp servis yapın.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...