Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

7 Eylül 2013 Cumartesi

Semizotlu Bulgur Pilavı



  
Bu yıl balkonumuzda bir şeyler yetiştirelim dedik.hem eşime stres atmak için hobi olur hem de birazcık da olsa doğal bir şeyler yeriz diye düşündük.2 saksıya da semizotu ektik. maşallah diyeyim bu sene semiz otuna doyduk.izne gidip gelmemize rağmen kurumamış,sulanmamasına rağmen baya olmuştu.gelir gelmez alışverişe de çıkamayınca da hemen semiz otlarını biçtik.nasıl bir şeyler yapsam diye düşünürken bu tarif çıktı ortaya.biz tadını beğendik.hem yemek hem de gün ikramı olarak sunabileceğiniz bir lezzet.hadi tarife geçelim.


MALZEMELER: yarım kilo ya da iki demet semiz otu
                           1 kuru soğan
                           1 çay bardağı bulgur
                           tuz,karabiber,pul biber
                           yoğurt
                           sıvı yağ
                           sarımsak
Öncelikle semiz otlarını ayıklayıp doğrayalım.tencereye sıvı yağı ve yemeklik doğradığımız soğanımızı koyalım.kavuralım.kavrulan soğanlara semiz otlarımızı ekleyelim.beraberce kavuralım.iyice suyunu salınca bulgurumuzu ekleyelim.benim semiz otları baya su saldı ekstra su eklemedim.sizin suyu az olursa 1 çay bardağı bulgura 1,5 çay bardağı su ekleyin.tuz ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakın.ayrı bir kapta yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırın.pişen pilavı servis tabağınıza alın ve yoğurtlu karışımla servis edin.
                                          AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...