Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

7 Eylül 2013 Cumartesi

Domatesli Kısır

kısır

YENGEMİN YAPTIĞI BU KISIRIN TADINA DOYAMADIK.ÖLÇÜ VEREMEYECEĞİM ÇÜNKÜ SİZİN ZEVKİNİZE GÖRE MALZEMELER.AMA ANA KURAL SU YOK SADECE DOMATES VAR.O YÜZDEN BİRAZ FAZLA YOĞURMAK GEREKİYOR.

YAPILIŞI;istediğiniz kadar ince bulguru yoğurma kabına alın.biz 3 su bardağı kullandık.sonra yumuşak sulu domatesleri minik minik doğrayın.biz 4 domates kullandık.)bulgura ekleyin.tuz,kimyon ve kuru fesleğende ekleyin. yoğurmaya başlayın.renk vermesi için 1 kaşıkta domates salçası ekledik.maydanoz ve yeşil soğanlarınızı doğrayın.bulgur iyice yumuşayınca yeşillikleri üzerine koyun.yeşillikleri karıştırmadan üzerine bol zeytinyağı gezdirin ki parlak olsunlar.nar ekşisini de ekleyip iyice karıştırın.hepsi bu kadar.tadına doyamayacaksınız.
  NOT:yoğurmayı pek sevmiyorsanız domates suyuyla yarım saat önce bulguru ıslarsanız daha çabuk yumuşar ve yoğurmaya fazla zaman harcamazsınız.    
                                AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...