Hele de böyle her şeyin bol olduğu bir ülkede yaşayınca..
Ne yana çevirsek başımızı bir güzellik,bir nimet.halimize şükürler olsun.
Hamd olsun ki böcek falan yemek zorunda değiliz,diğer ülkelerdeki gibi.bolluk,
bereket her şeyimiz var.Binlerce çeşit yemek yapabiliyoruz.bu da o yemeklerden biri.
Hatay'ın meşhur kağıt kebabı.Yapması bir o kadar kolay,yemeği bir o kadar zevkli.
Hele bir de yanında sıcacık bir lavaş ya da tırnak pide olursa.Bir de bol köpüklü ayran.Yeme de
yanında yat cinsinden.Aslında taş fırında odun ateşinde pişer bizim memlekette ama gurbette o imkanımız
olmadığı için fırında yaptım.Çok güzel oldu.Ani misafirleriniz için kurtarıcı bir yemek.köfte bile yapmaktan
daha kolay ve kısa sürede yapılıyor.O fırında pişerken siz pilavınızı ,ayranınızı bile hazırlarsınız.Hadi tarife geçelim:
MALZEMELER:yarım kilo kıyma
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 domates
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber
Soğan,sarımsak,biber ve maydanozu mutfak robotunda çekin.Yemeklik doğranmış gibi olunca domatesleri de ekleyin.Domateslerde doğranınca bu harcı kıymaya ekleyin.Tuz ve karabiberi ekleyip.iyice yoğurun.yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye harcı ince bir şekilde yayın.Üzerine biber ve domates hatta kızartmalık doğranmış patateste ekleyebilirsiniz.Isıtılmış 250 derece fırında yarım saat kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....
dogu yemeklerını cok merak edıyordum sızden ogrenebılırım..bu tarıfı de ılk fırsatta denemek ıstıyorum nasıpse..ellerınıze saglık tesekkurler:)
YanıtlaSilaslında Hatay pek doğu sayılmaz ama siz yine de deneyin.Hatay mutfağını seveceksiniz eminim.denedikten sonra fikirlerinizi bekliyorum.yorum yazdığınız içinde ayrıca teşekkür ederim
YanıtlaSil