Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

12 Eylül 2013 Perşembe

Kuru Biber Kavurma



Yeni bir günde merhaba arkadaşlar.Artık kızım okullu oldu.Haftaya tamamen düzenimiz oturmuş olacak inşallah.Sizlerle daha çok ilgileneceğim.Daha özenli ve güzel tarifler paylaşacağım inşallah.Minik kuşum nasıl seviyor okulu,nasıl heyecanlı bir görseniz.Eve gelmek istemiyor.Arkadaşlarını sorup duruyor.Şükür yalnızlıktan kurtuldu.Birazda orada boyamayı,çizmeyi falan öğrenirse süper olur.En azından evde de kendisini bu şekilde meşgul edebilirim.Yoksa kardeşine rahat vermiyor.Hiç bir şeyden habersiz bebeğimin sesi çıkmıyor.Ablası yürüteci nereye sürüklerse oraya gidiyor.Ama bilmiyor ki ablasının hain planları var :)Bu arada okuldan bir liste vermişler Orhun Kitabeleri gibi.150-200 lira civarı tutar.Durumu olmayan insanlar için çok kötü.Bu kadar malzemeyi nasıl alacaklar.Allah yardımcıları olsun. Her şey çocuklarımız için.
Gelelim konumuza ;geçen sene baya bir biber kurutmuşum. O kadar yememize rağmen halen.Bende ne yapsam bu kadar biberi diye düşünürken bu tarif ortaya çıktı.Biz çok beğendik.Pratik ve lezzetli.Tabi biber seviyorsanız.Biz Hataylı olarak soframızdan eksik etmiyoruz.


Malzemeler:yarım dizi kuru biber
                   4-5 adet kuru domates
                   bir soğan
                   sıvı yağ
                  yoğurt
                  sarımsak
                  tuz
Yapılışı: Kuru biber ve domatesleri bol su da yumuşayana kadar haşlayın.Suyu iyice süzülünce istediğiniz şekilde doğrayın.Tavaya sıvı yağı koyun.Yağ kızınca biber ve domatesi ekleyin.Tuzunu da ekleyin.Kavurun.Ayrı bir kapta yoğurt,tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.Servis tabağına aldığınız kavurmanın üzerine yoğurt sos gezdirin.
                                          AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...