Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

2 Eylül 2013 Pazartesi

Revani

revani

 KUŞADASI tariflerinden biri daha.bu da orada şerbetsiz tatlıya tatlı demem diyen kuzenin yoğun isteği üzerine yapıldı.hatta çocuktan ve denize gitmekten istenilen zamandan bir iki gün sonra yapmaya fırsat bulduğum bu tatlı yine çok güzel oldu.hatta sizin tatlı falan yapacağınız yok diye fırça yedikten hemen sonra yapıldı.
 tepsiden düzgün çıkaramışım.kenarı tepsi de kalmış.siz farketmeyin bunu olur mu?
MALZEMELER:3 yumurta
                           1 su bardağı şeker
                           1 su bardağı sıvı yağ
                           1 su bardağı yoğurt
                           1 su bardağı tepeleme irmik
                           1 su bardağı tepeleme un
                           1 paket vanilya
                           1 paket kabartma tozu
                           limon ya da portakal rendesi
şerbeti için:4 su bardağı şeker
                 4 su bardağı su
                bir kaç damla limon
YAPILIŞI:önce şeker ve suyu kaynatın.kaynayan şerbete bir kaç damla limon damlatıp bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
                 fırını 180 dereceye ayarlayın.tepsinizi yağlayıp unlayın.yumurta ve şekeri iyice çırpın.üzerine yağ,yoğurt ve irmiği ekleyin.elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.harcı tepsiye yayın.üzeri kızarana kadar pişirin.kızarınca fırından çıkarıp ilk sıcaklığının çıkması için 5 dakika bekleyip dilimleyin ve şerbetini gezdirerek her yerine dökün.şerbetini iyice çekince servis yapın.
                                                     AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...