Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

9 Ocak 2014 Perşembe

Pastane Un Kurabiyesi

Çocukluğumu hatırlatır bu kurabiyeler bana.Saf duyguları,birbirine bağlı ,sevgi dolu insanları.
Neden mi ?Sadece bayramlarda yerdik bunu çünkü.Halam yapardı ve bayram ziyaretine gittiğimizde bizlere ikram edilirdi.Ne kadar mutlu olurduk.Çocukken ufak tefek şeylerle mutlu olmayı bilir,toz pembe dünyamızda yaşıyorduk.Şimdilerde ise mutlu olmak ne kadar uzak ,sürekli bir isyan ,şikayetler,memnuniyetsizlik. Hayallerimiz  miydi yok olan ,büyümenin verdiği pişmanlık mı?O zamanlarda büyümek ne kadar hoş görünürdü oysa!Büyüyüp şunu olacağım,bunu yapacağım,istediğim yere gideceğim vs.derdim.Şimdi ise o günleri özlemle anmak.Neredeyse bayramdan bayrama alınan kıyafetlere sevinmek,onları giymek için hemen uyuyup sabah olmasını dilemek...Şimdi nedir bu doyumsuzluk,nedir bu hep daha fazlasını isteme merakı.Bazen düşünüyorum çocuklarımıza her istediğini alarak iyi mi yapıyoruz?Onlara özlem duyacak ,değer bilecek bir şeyler bırakmıyor muyuz?Hayal dünyalarını yok mu ediyoruz?Bizler her şeyi kendimiz üretirdik.Bebeklerimize elbiseler diker,evdeki tabak çanakla oyunlar oynar,çamurdan şekiller yapardık.Şimdi ise her şey hazır ellerinde ve yine mutsuzlar.Hep daha fazlasını istiyorlar.Bir çikolataya o kadar sevinirdik ki.Şimdi ise çöpe atılıyor mesela ,zoruma gidiyor bu müsriflik...Sonumuz hayır olsun inşallah deyip bağlıyorum tarife.


Bu kurabiye pastaneden alınan ile aynıdır.Bu tarifi yapacak arkadaşlar mutlaka tarin ya da vita markalı bitkisel margarinlerden almalıdır.Yoksa aynı lezzet olmaz.Vitayı migrosta bulabilirsiniz.


Malzemeler
250 gram oda ısısında vita  ya da tarin yağı(yaklaşık 1 su bardağı +1 kahve fincanı)
250 gram pudra şekeri
2 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Oda ısısındaki yağı ve pudra şekerini kabımıza koyup hiçbir pütürlük kalmayana dek karıştırın.Ardından elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.Un yarım kilo civarı olacak.Ele yapışmayan bir hamur olması lazım.Kıvamına dikkat edin.Yoksa kurabiyeler yayılır.Hamuru yuvarlaklar şeklinde tepsiye dizin ve parmağınızın ucuyla ortasına bastırın.Siz başka şekilde verebilirsiniz.Isıtılmış 150 derece fırında hafif altı pembeleşene dek pişirin.Tepsiyi fırından çıkarıp ve kurabiyeler soğuyana kadar ellemeyin.Daha sonra ağzı kapaklı cam kavanozda  en az 1 ay saklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

10 yorum:

  1. kurabiyeler harika olmuş lezzetlerinden çatlamış.

    bu arada yazınız çok duygusal ve samimi olmuş taaaaa o günlere gittim geldim gerçektende ne güzel günlerdi imkanlar kısıtlı mutluluklar ise çok ama çok büyüktü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tsk ederım yazımı okumanıza da sevındım ayrıca.mutluluklar gerçekti.şimdikiler saniyelik geçici mutluluklar sevgiler

      Sil
  2. Eline saglik canim cok severim. Bizde de vita yagli kurabiye nisan kurabiyesi olarak yaptirilir. Nefis olmus.
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. arkadaşlar vita yağ sıvımı yoksa katımı olacak ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vitayağ oda ısısında olacak nuran hanım

      Sil
  4. teşekkür ederim arkadaşım sağolun...çok güzel olmuşlar elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Çocuklukta her şeyin tadı başkaydı gerçekten, küçük şeylerle mutlu olurduk, şimdiki çocuklar öyle mi:(
    ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel olmus ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  7. çok severim ayrıca içerisinde bir miktar da sirke koyarsanız daha güzel oluyor tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...