Çocukluğumu hatırlatır bu kurabiyeler bana.Saf duyguları,birbirine bağlı ,sevgi dolu insanları.
Neden mi ?Sadece bayramlarda yerdik bunu çünkü.Halam yapardı ve bayram ziyaretine gittiğimizde bizlere ikram edilirdi.Ne kadar mutlu olurduk.Çocukken ufak tefek şeylerle mutlu olmayı bilir,toz pembe dünyamızda yaşıyorduk.Şimdilerde ise mutlu olmak ne kadar uzak ,sürekli bir isyan ,şikayetler,memnuniyetsizlik. Hayallerimiz miydi yok olan ,büyümenin verdiği pişmanlık mı?O zamanlarda büyümek ne kadar hoş görünürdü oysa!Büyüyüp şunu olacağım,bunu yapacağım,istediğim yere gideceğim vs.derdim.Şimdi ise o günleri özlemle anmak.Neredeyse bayramdan bayrama alınan kıyafetlere sevinmek,onları giymek için hemen uyuyup sabah olmasını dilemek...Şimdi nedir bu doyumsuzluk,nedir bu hep daha fazlasını isteme merakı.Bazen düşünüyorum çocuklarımıza her istediğini alarak iyi mi yapıyoruz?Onlara özlem duyacak ,değer bilecek bir şeyler bırakmıyor muyuz?Hayal dünyalarını yok mu ediyoruz?Bizler her şeyi kendimiz üretirdik.Bebeklerimize elbiseler diker,evdeki tabak çanakla oyunlar oynar,çamurdan şekiller yapardık.Şimdi ise her şey hazır ellerinde ve yine mutsuzlar.Hep daha fazlasını istiyorlar.Bir çikolataya o kadar sevinirdik ki.Şimdi ise çöpe atılıyor mesela ,zoruma gidiyor bu müsriflik...Sonumuz hayır olsun inşallah deyip bağlıyorum tarife.
Bu kurabiye pastaneden alınan ile aynıdır.Bu tarifi yapacak arkadaşlar mutlaka tarin ya da vita markalı bitkisel margarinlerden almalıdır.Yoksa aynı lezzet olmaz.Vitayı migrosta bulabilirsiniz.
Malzemeler
250 gram oda ısısında vita ya da tarin yağı(yaklaşık 1 su bardağı +1 kahve fincanı)
250 gram pudra şekeri
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Oda ısısındaki yağı ve pudra şekerini kabımıza koyup hiçbir pütürlük kalmayana dek karıştırın.Ardından elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.Un yarım kilo civarı olacak.Ele yapışmayan bir hamur olması lazım.Kıvamına dikkat edin.Yoksa kurabiyeler yayılır.Hamuru yuvarlaklar şeklinde tepsiye dizin ve parmağınızın ucuyla ortasına bastırın.Siz başka şekilde verebilirsiniz.Isıtılmış 150 derece fırında hafif altı pembeleşene dek pişirin.Tepsiyi fırından çıkarıp ve kurabiyeler soğuyana kadar ellemeyin.Daha sonra ağzı kapaklı cam kavanozda en az 1 ay saklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
kurabiyeler harika olmuş lezzetlerinden çatlamış.
YanıtlaSilbu arada yazınız çok duygusal ve samimi olmuş taaaaa o günlere gittim geldim gerçektende ne güzel günlerdi imkanlar kısıtlı mutluluklar ise çok ama çok büyüktü
tsk ederım yazımı okumanıza da sevındım ayrıca.mutluluklar gerçekti.şimdikiler saniyelik geçici mutluluklar sevgiler
SilEline saglik canim cok severim. Bizde de vita yagli kurabiye nisan kurabiyesi olarak yaptirilir. Nefis olmus.
YanıtlaSilSevgilerimle :)
tsk ederım canım
Silarkadaşlar vita yağ sıvımı yoksa katımı olacak ???
YanıtlaSilvitayağ oda ısısında olacak nuran hanım
Silteşekkür ederim arkadaşım sağolun...çok güzel olmuşlar elinize sağlık...
YanıtlaSilÇocuklukta her şeyin tadı başkaydı gerçekten, küçük şeylerle mutlu olurduk, şimdiki çocuklar öyle mi:(
YanıtlaSilellerinize sağlık, çok güzel görünüyor, sevgiler...
Cok guzel olmus ellerinize saglik :)
YanıtlaSilçok severim ayrıca içerisinde bir miktar da sirke koyarsanız daha güzel oluyor tavsiye ederim
YanıtlaSil