Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu
7 Ağustos 2013 Çarşamba
Tavada Tavuk Pilav
MALZEMELER:tavuk baget
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı yoğurt
tuz,karabiber,pulbiber
sıvıyağ
PİLAVI İÇİN;1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
şehriye
sıvıyağ
tuz
MANTAR SOS;biber,soğan,mantar,sıvıyağ
YAPILIŞI:öncelikle tavukları salça,baharat ve yoğurtla soslarız.tavaya sıvıyağ koyup önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte kapağı kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
ayrı tencerede sıvıyağla şehriyeler kavrulur.üzerine bol su da yıkanmış pirinçler eklenerek kavrulur.tuzu ve suyu eklenerek pişmeye bırakılır.
başka bir tavada sıvıyağla soğan ve biberler kavrulur.üzerine mantarlar beraberce kavrulur.
servis edilecek tabağa önce pilav ters çevrilir.yanlarına bagetler ,pilav üzerine mantarlı sos ve istenirse salata ile servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...