emek kafee |
1-2 damla limon suyu
tuz
ılık su
150 gram tereyağı
İÇİ İÇİN yemeklik doğranmış soğan
kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 doğranmış biber
1 domates küçük doğranmış
mantar
bezelye
az salça
tuz,karabiber
SOS İÇİN bir yemek kaşığı un
süt
köri ve tavuk baharatı
YAPILIŞI hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur.tereyağı eritilir.buzluğa konur çıkarılır.çırpılıp krema kıvamına getirilir.hamur kare şeklinde açılır.yağın 3 te biri sürülür.hamur kitap şeklinde katlanır.tabağın üstü unla kaplanır ve hamur konur.üzerine nemli bez örtülür.buz dolabında 30 dakika dinlendirilir.tekrar hamur açılıp yağlanıp katlanır ve dinlendirilir.
iç için soğanlar kavrulur.kuşbaşı tavuk,biber,domates,mantar ilave edilir kavrulur.bezelye ,salça ve az su ilave edilir.az daha beraber kavrulup ocaktan alınır.
oklavayla hamur açılır.kare parçalar kesilir.içine harç konup sarılır ve üzerine bıçakla kesi atılır.kalan yağ üzerine sürülür.ısıtılmış 175 derece fırında pişirirlir.
un kavrulur ve sütü eklenir.baharatı eklenir,ocaktan alınıp börekle servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...