Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

15 Ağustos 2013 Perşembe

Kakaolu Kalp Bisküvi

kakaolu bisküvi
bu kurabiyeyi geçenlerde yaptığım sandviç kurabiye nin yarı hamurundan yaptım .bu kurabiye biraz kıtır oluyor.yani bunu süte ,çaya batırarak yerseniz harika oluyor.ama yumuşak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz.püf noktası hamuru oklava ile açıp istediğiniz şekilde kesip dolapta on dakıka bekletin daha kolay ayrılıyor hamur ve dağılmıyor.fırında on dakika pişmesi yeterli.size pişmemiş yumuşak görünebilir ama fırından çıkınca sertleşiyor ve bir hafta taze kalıyor.bu tariften 2 tepsi çıkıyor.
MALZEMELER:3 su bardağı un
                          1/3 su bardağı kakao
                           bir çimdik tuz
                           1 su bardağı şeker
                           1 yumurta
                           1 paket kare çikolata
                           200 gram yumuşak tereyağı (ben teremyağ kullandım)
                           1 paket vanilya
                           1 çay kaşığı kabartma tozu
                           1 çay kaşığı sirke (ben kullanmadım)
YAPILIŞI:un,tuz,kakao,vanilya ve tuz elekten geçirilir.yağ ve şeker robottan iyice karıştırılır.üzerine eritilmiş çikolata eklenip iyice karıştırılır ve yumurta eklenir.en son unlu karışım eklenip hamur haline getirilir.çok yumuşak bir hamur oluyor. streçe sarıp dolapta yarım saat bekletiyoruz.sonra hamuru yağlı kağıt üzerine koyup üzerine de streç koyup oklavayla 1 cm kalınlığında açıyoruz.istediğimiz şekilde kesiyoruz.eğer hamur dağılıyorsa o şekilde tekrar dolaba doyun.tepsiye dizip ısınmış 180 dereceki fırında 10 dakika pişirin.pişen kurabiyeleri tel üzerinde soğutun.
                                 AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...