Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

4 Ağustos 2013 Pazar

Limonlu Kurabiye

kurabiye
kurabiye mi,yoksa kıtır kek mi desem bilemedim.ama limon seviyorsanız bunu beğeneceğinize eminim.
yaparken ne kadar küçük alırsanız hamuru o kadar iyi çünkü çok yayılıyor.benimkiler baya büyük oldu.tabiri caizse kafam kadar büyük :) bu tarifin ekstra özelliği ise hazır limonlu kek karışımdan olması.ben dr.oetker kullandım.
MALZEMELER : dr .oetker limonlu kek karışımı
                           2 yumurta
                           2 limon kabuğu rendesi
                           2 yemek kaşığı limon suyu
                           yarım su bardağı pudra şekeri
                           1/3 su bardağı sıvı yağ
                           üzerine file badem
YAPILIŞI:kek karışımını bir kaba boşaltın.içine yumurtaları,sıvı yağı,limon ve limon rendesini ekleyin.kek hamurundan daha koyu bir kıvam olacak .dolapta yarım saat dinlendirin hamuru.daha sonra tepsiye yağlı kağıt serin.varsa dondurma kaşığı yoksa normal kaşıkla minik parçalar alıp hamuru pudra şekerinin içine atıp her yerini pudra şekerine bulayıp tepsiye dizin.175 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.kek karışımından çıkan glazürü sıcak su ve eritilmiş margarinle hazırlayın.kurabiyelerin üzerine istediğiniz gibi sürüp süsleyin.
                                         AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...