Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

25 Ağustos 2013 Pazar

Patatesli peynirli sıkma

sıkma,peynirli sıkma,patatesli sıkma

MALZEMELER:yarım kilo un
                          1 su bardağı ılık su
                          yarım paket maya
                          tuz
                          aldığı kadar süt
               İÇİNE:soğan
                        peynir
                       haşlanmış patates
                       salça
                       sıvı yağ
                       tuz
YAPILIŞI:mayayı ılık suda eritin.tuz ve unla yoğurun.hamurunuz katı ise yavaş yavaş süt ekleyin.hamuru mayalanmaya bırakın.
bir tavada sıvı yağla soğanı kavurun.yarısını kaldırın.tavadaki soğana salça,tuz ve haşlanmış patatesi ekleyin.
kalan soğana da peyniri ekleyin.
mayalanan hamurdan bezeler alıp oklava ile açın.tavada pişirin.tüm hamuru bu şeklide bitirin.pişen ekmeklerin içine patatesli ev peynirli harçtan koyup sarın.hepsi bu kadar 
                                          AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...