Tamamen kendi uydurduğum ve çok beğendiğimiz bir pasta.Şu an kızım üçüncü pastasını yiyor.Maaşallah.Görsellik olarakta bence baya iyi.Günlerinize yapabileceğiniz çok pratik bir tarif.Bu ölçülerden 9 tane çıktı.siz ölçüleri arttırabilirsiniz.
MALZEMELER:1 paket eti burçak
50 gram sana yağı
1.5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
yarım paket vanilya
bir paket çilekli jöle
çilek
YAPILIŞI:Bisküviyi robotta çekin.Erittiğiniz yağı ekleyip karıştırın.Karışımı kalıplarınızın dibine paylaştırın ve iyice bastırın.Buzlukta 5-10 dakika dondurun.Tencereye sütü,unu ve şekeri koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Vanilyayı ekleyip ocaktan indirin.Bisküvilerin üzerine paylaştırın.Muhallebiyi paylaştırdıktan sonra dolapta en az yarım saat soğuyup donması için bekleyin.Çilekleri yıkayıp minik doğrayın ve muhallebinin üzerine koyun.2,5 su bardağı jöleyi sıcak suyla karıştırın ve çileklerin üzerine dökün.Dolapta en az 4-5 saat soğutun.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...