Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

12 Temmuz 2013 Cuma

Yoğurt Soslu Mantı

MALZEMELER:hamuru içim;un,su,tuz
                          içi için;kıyma,soğan,karabiber,toz
                         üzerine;yoğurt,sarımsak
                        salça sos veya yağda yakılmış nane

YAPILIŞI:kıyma kavrulur,üzerine soğan da konup kavrulmaya devam edilir.baharatı ve tuzu da eklenip ocaktan alınır.
un ,su ve tuzla hamur yoğurulur.oklava ile açılıp içine kıyma konarak istenilen şekil verilir. mantılar bitince 5-10 dakika fırınlanır.tencerede su kaynatılır.mantılar içine atılır.iyice yumuşayınca alınır.ayrı bir yerde yoğurt,sarımsak ve tuz çırpılır.yoğurtlu karışım mantıların üzerine dökülür.salça sosla servis edilir.
                                                                 AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...