Bugün menümüzde bamya yemeği ve pilav vardı.Eşim et sevmediği için bizdeki nohutlu ve zeytinyağlıydı.Çoğu insan bu yemeği sevmese de biz ailecek çok seviyoruz.Hatta biraz da kış için kurutacağım onun da tarifini burada paylaşacağım.şimdi geçelim tarifimize...
iki domates
bir nescafe fincanı haşlanmış nohut
bir soğan
3 biber
sıvıyağ
tuz,karabiber ve limon tuzu
1 çay bardağı su
ÖNCELİKLE SOĞAN VE BİBERİMİZİ YAĞDA KAVURUYORUZ.(YAĞ MİKTARI SİZE BAĞLI)
DAHA SONRA BAMYAMIZI VE BİR BARDAK SUYUMUZU KOYUYORUZ.BAMYALAR
SARARINCA DOMATES ,TUZ, KARABİBER ,LİMON TUZU VE NOHUTUMUZU KOYUP PİŞİRMEYE BIRAKIYORUZ.
BAMYAYA KAŞIK VURULMAZ.TENCEREYİ SALLAYARAK KARISTIRIN YA DA TAHTA KAŞIKLA HAFİF KARIŞTIRIN.DOMATESLER İYİCE PİŞTİĞİNDE YEMEĞİNİZ HAZIRDIR.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...