Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

25 Temmuz 2013 Perşembe

Patatesli Tepsi Oruğu

tepsi oruğu
Resim yazısı ekle
HATAY A ÖZGÜ OLAN BU TARİFİMİZİ DENEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.BENİM EN ÇOK SEVDİĞİM YEMEKLERDENDİR KENDİLERİ.ÜŞENMEDEN YAPARIM.İÇİNDE PATATES VE ÇITIR ÇITIR OLMASI DA CABASI.HEM GÜN İKRAMI HEM DE AKŞAM YEMEKLERİ İÇİN İDEAL...


MALZEMELER:2 su bardağı ince bulgur
                           2 yemek kaşığı biber salçası
                          1 kilo haşlanmış patates
                           2 soğan
                          tuz,karabiber,kimyon
                          sıvıyağ


tepsi oruğu,oruk,patatesli köfte

YAPILIŞI:bulgur kaynar su ile ıslanır.bulgurlar şişene kadar haşlanmış patatesin yarısı mutfak robotunda sakız gibi olana kadar çekilir.tavada sıvıyağla yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.üzerine kalan patatesler doğranır.tuz,kimyon eklenir ve beraber ezilerek kavrulur.ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.bulgurumuza  salça,tuz,kimyon ve çekilmiş patates eklenip iyice yoğurulur.bulgur ikiye bölünür.yarısı tepsiye elimiz ıslatılarak ince olmak kaydıyla yayılır.arasına patatesli harç ve üzerine kalan bulgurlu harç yayılarak konulur.dilimlenir ve üzerine bol sıvıyağ (en az 1 çay bardağı olmalı)gezdirilir.200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
                                           AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...