Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Saç Kavurma

saç kavurma,kavurma
MALZEMELER yarım kilo kuzu kuşbaşı
                           1 çay bardağı süt
                           yarım çay bardağı sıvıyağ
                           1 çok ince doğranmış soğan
                           3 diş doğranmış sarımsak
                           tuz,kekik,karabiber,pul biber
                          yeşil ve kırmızı biber
                          1 orta boy kabuğu soyulup doğranmış domates

YAPILIŞI;kuşbaşı et derin bir kaba alınır.üzerine süt ,sıvıyağ, soğan,sarımsak,tuz ve baharatlar katılıp iyice karıştırılır.üzeri streçle kapatılıp dolapta en az 4-5 saat dinlendirilir .sonra kızdırılan tavaya konur marine edilmiş et (eğer çok sıvı geliyorsa biraz süzebilirsiniz)ıyıce pişirilir.ocaktan inmeye yakın yeşil ve kırmızı biber,domates katılır.domatesler eriyene kadar pişirilir.sıcak servis edilir.
                                                      AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...