Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

5 Temmuz 2013 Cuma

Tencere Keki

bu pastayı görür görmez vuruldum .hem pratik hem görünüşü güzel bir o kadar da lezzetli.özel günlerinde sevdikleriniz için yapabilirsiniz.tarif için ÖZNUR AYDIN arkadaşımıza teşekkür ediyorum.
MALZEMELER:3 yumurta
                          1 su bardağı şeker
                          1 çay bardağı süt
                         yarım çay bardağı sıvı yağ
                          1.5 su bardağı un
                          1 paket  kabartma tozu
İÇ KREMASI İÇİN 3 su bardağı süt
                                1 su bardağı un
                                 1 su bardağı şeker
ARASINI ISLATMAK İÇİN:şekerli süt
ÜZERİNE :1 paket kakaolu krem şanti,çikolata sos,çikolata parçaları ve hindistan cevizi

                    Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.Süt ve sıvıyağı kattıktan sonra elenmiş un ve kabartma tozunu ekliyoruz İyice karıştırıyoruz.daha sonra hamurumuzu tencereye koyup,onu yarıya kadar su ile doldurulmus daha buyuk bır tencerenın içine koyuyoruz.Üzerini havlu ile örtüp kapağını kapatıyoruz.Su kaynayınca kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz.Keki tencereden çıkarıyoruz ve soğuyunca 5 e bölüyoruz(iple bölmenizi tavsiye ederim). Böldüğümüz kekleri şekerli süt ile ıslatıyoruz. Süt,un ve şekerle pişirdiğimiz muhallebiyi her kata sürüyoruz.Üstüne üzerindeki tarife göre hazırlanmış krem şantiyi yayıyoruz ve çikolata sos döküyoruz.Hindistan cevizi ve çikolata parçalarıyla süslüyoruz.
                                                                                              AFİYET OLSUN....











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...