Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Karnıyarık

karnıyarık,kıymalı patlıcan
MALZEMELER 1 kilo patlıcan
                           250 gram kıyma
                           1 büyük soğan
                           2 domates rendesi
                           1 domates
                           2 yeşil biber
                           1 yemek kaşığı salça
                           su
                           tuz,karabiber
                          sıvıyağ
YAPILIŞI :patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin kurutup kızartın.soğanı tavaya koyup az kavurun üzerine kıymayı koyup beraberce kavurun.kıymanın rengi iyice dönünce domates rendesi, tuz ve karabiberi ekleyin.patlıcanları borcam ya da tepsiye dizin.çatalla ikiye ayırın.içine kıymalı harcı koyun.üzerine bir dilim domates ve biber koyun. salçayı suyla inceltin.patlıcanların üzerine gezdirin.200 derece ısıtılmış fırında domates ve biberi pişene kadar pişirin.
                                        AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...