Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Tavuk Ciğer ve Yürek Sote

Doktor Canan Karatay sakatatların faydalarını anlattıkça bizim eve daha çok girmeye başladı.dana ciğer olsun,tavuk ciğer,yürek,taşlık,işkembe vs...bugün yine sebzeden sıkılan ben tavuk ciğer ,yürek karışık sote yapmaya karar verdim.fiyatı da çok uygun yarım kilosu yetti bize...sakatat sevmeyenlere bu tarifi denemelerini öneririm. çok leziz oluyor.
Malzemeler:yarım kilo tavuk ciğer-yürek karışımı
                  3 jülyen kesilmiş yeşil biber
                  1 jülyen kesilmiş kırmızı biber
                  bir adet soğan 
                  2 diş sarımsak
                  tuz,karabiber,pulbiber,kekik
                 sıvıyağ

öncelikle tavuk ciğeri sıvıyağ ile bir tavada soteliyoruz.ayrı bir tavada ise soğan,sarımsak ve biberleri az sıvıyağla soteliyoruz.ciğerlerin rengi döndüğünde diğer tavada sotelediğimiz sebzeleri içine katıyoruz.üzerine baharatlarımızı da ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz.yemeğimiz hazır.
AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...