Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

28 Ocak 2014 Salı

...KIBRIS TATLISI...


3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker 
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırık fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya 
 Öncelikle şerbeti yapın,çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.Bir tencereye suyu ve şekeri dökün,kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15,20 dakika daha kaynatın.Şerbet hazır olunca altını kapatın,vanilyayı ekleyip soğumasını bekleyin.Keki için şekeri ve yumurtaları çırpın,diğer malzemeleri ekleyin, kek harcı yapın.Büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayın,kek harcını dökün.170 derece fırında 30 dakika pişirin.Keki fırından çıkardığınız da hemen şerbetini dökün,soğuması için bekletin.Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına getirin.Altını kapatıp krem şantiyi ekleyin,blendırla 5 dakika çırpın.Soğumuş kekin üzerine muhallebiyi dökün,üzerini fındık,toz antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süsleyin.Dolapta bekletin.
  AFİYET OLSUN....



5 yorum:

  1. elinize sağlık çok severimm :)

    YanıtlaSil
  2. çok severek yapar ve yerim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar...teşekkür ederim,böyle düşünmenize çok sevindim:) tabi ki :) sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...