3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırık fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Öncelikle şerbeti yapın,çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.Bir tencereye suyu ve şekeri dökün,kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15,20 dakika daha kaynatın.Şerbet hazır olunca altını kapatın,vanilyayı ekleyip soğumasını bekleyin.Keki için şekeri ve yumurtaları çırpın,diğer malzemeleri ekleyin, kek harcı yapın.Büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayın,kek harcını dökün.170 derece fırında 30 dakika pişirin.Keki fırından çıkardığınız da hemen şerbetini dökün,soğuması için bekletin.Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına getirin.Altını kapatıp krem şantiyi ekleyin,blendırla 5 dakika çırpın.Soğumuş kekin üzerine muhallebiyi dökün,üzerini fındık,toz antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süsleyin.Dolapta bekletin.
AFİYET OLSUN....
elinize sağlık çok severimm :)
YanıtlaSilteşekkür ederim:))
Silçok severek yapar ve yerim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim:) sevgiler:)
Silmerhabalar...teşekkür ederim,böyle düşünmenize çok sevindim:) tabi ki :) sevgiler
YanıtlaSil