MALZEMELER
4 kabak
250 gram tavuk göğsü
1 küçük turuncu biber
yarım kırmızı biber
1 büyük mantar
yarım soğan
1 havuş rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
pul biber,karabiber,tuz
maydanoz ve dereotu
1 diş sarımsak
sıvıyağ
sıvıyağ
Üzerine kaşar peynir
Beşamel sos için 1 yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı un,1 su bardağı un
Kabakları ortadan ikiye uzunlamasına bölüp bol tuzlu suda haşlayın.Haşladıktan sonra kaşıkla ortalarını oyun.Soğanları,biberleri,sarımsağı minik küpler halinde doğrayın.
Sıvı yağda kavurun.Kavrulan sebzelere havucu,küp doğranmış tavukları ve mantarı,salçayı ve baharatları da ekleyip pişmeye bırakın.Ocaktan alıp üzerine dereotu ve maydanoz ekleyin.Bu harçları kabaklardaki boşluğa doldurun.Beşamel sos için tereyağını eritin,unu kavurun.Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin.Pürüzsüz kıvam olması için blenderdan geçirin.Kabakların üzerine gezdirin.Kaşar peynir rendesi de ekleyip 200 derece fırında pişirin.
Sıvı yağda kavurun.Kavrulan sebzelere havucu,küp doğranmış tavukları ve mantarı,salçayı ve baharatları da ekleyip pişmeye bırakın.Ocaktan alıp üzerine dereotu ve maydanoz ekleyin.Bu harçları kabaklardaki boşluğa doldurun.Beşamel sos için tereyağını eritin,unu kavurun.Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin.Pürüzsüz kıvam olması için blenderdan geçirin.Kabakların üzerine gezdirin.Kaşar peynir rendesi de ekleyip 200 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...