Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu
28 Aralık 2014 Pazar
27 Aralık 2014 Cumartesi
MAKARNALI RUS SALATASI
Malzemeler;
1- 1 paket misket makarna
2- 1 kase minik doğranmış havuç
3- 1 kase minik doğranmış patates
4- 1 kase minik doğranmış turşu
5- 1 kase bezelye
6- 1 su bardağı mısır
7- mayonez, yoğurt, tuz
Hazırlanışı;
1- makarna, havuç, bezelye, patates ve mısırı
ayrı ayrı haşlayıp suyunu süzün ve
soğumasını bekleyin
2- yoğurt, tuz ve mayonezle kendi damak
tadınıza göre bir sos hazırlayın
3- bütün malzemeleri büyük bir kapta birlestirip
servis yapın
afiyet olsun...
25 Aralık 2014 Perşembe
FIRINDA TAVUK DOLMA
Malzemeler;
1- 1 bütün tavuk
2- 1 yemek kaşığı tereyağı
3- karabiber, tuz, pulbiber, kekik
4- 1 yemek kaşığı salça
5- yarım limon
6- alüminyum folyo
7- fırın torbası
iç pilav için;
1- 2 su bardağı pirinç
2- 1 soğan
3- 1 yemek kaşığı salça
4- 1 çay kaşığı karabiber
5- 1 çay kaşığı pulbiber
6- 3 çay kaşığı kuru nane
7- 4 çay kaşığı tuz
8- 2.5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı;
1- tavuğu güzelce yıkayıp temizleyin
2- tereyağı ve baharatları karıştırıp
tavuğun göğüs derisinin altına
bu karışımı sürün ve marine olması
için buzdolabında bekletin
( ben bu işlemi bir gece önceden
yapıyorum ama aceleniz varsa
pişirme önceside yapabilirsiniz)
3- iç pilavı pişirmek için tencereye sıvıyağ
koyun ve yemeklik doğranmış soğanları
kavurun salçayı ekleyip biraz daha
kavurun pirinçleri ekleyip baharatlarını
koyun ve kavurun suyunu ekleyip
kapağını kapatın kısık ateşte suyunu
çekene kadar pişirin suyunu çekince
ocaktan alın bir kere karıştırıp tekrar
kapağını kapatın dinlensin
4- tavuğu iç pilavla doldurun kalan pilava
eğer tam pişmemişse yarım su bardağı
sıcak su ekleyip biraz daha pişirin
5- yarım limonu folyoya sarıp yuvarlak
tarafını bıçakla 5-6 yerinden delip
yuvarlak tarafı içte kalacak şekilde
tavuğu doldurduğunuz yere limonu
yerleştirin tavuğun derisini kürdanla
tutturun
6- tavuğun derisinin üstüne salça sürüp
ayaklarını fırın torbası kilidiyle bağlayın
7- hazırladığınız tavuğu fırın torbasına
yerleştirin fırın torbasını 3 yerinden delin
ve fırın torbasını bağlayın
8- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında
yaklaşık 1 saat pişirin servis tabağına
aldığınızda artan iç pilavı da etrafına
koyarak servis yapın
NOT: bu tarifte kullandığım tavuk 2 kiloluk
bir tavuktu eğer daha küçük bir tavuk
kullanıyorsanız malzemelerin
miktarlarını ve pişme süresini
azaltabilirsiniz
afiyet olsun...
21 Aralık 2014 Pazar
BARBUNYA
Malzemeler;
1- 4 su bardağı haşlanmış barbunya
2- 1 kuru soğan
3- 1 iri havuç
4- 1 orta boy patates
5- 1.5 yemek kaşığı salça
6- karabiber, pul biber, kimyon, tuz
7- zeytinyağı
Hazırlanışı;
1- soğan ve havucu yemeklik doğrayın
zeytinyağında kavurun
2- patatesleri küp küp doğrayın ve onuda
kavurun
3- salçayı ekleyip karıştırın ve haşlanmış
barbunyaları ekleyin
4- üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak
su ekleyin tuz ve baharatlarını ekleyin
5- bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kısın
ve istediğiniz kıvama gelene kadar kısık
ateşte pişirin
afiyet olsun...
1- 4 su bardağı haşlanmış barbunya
2- 1 kuru soğan
3- 1 iri havuç
4- 1 orta boy patates
5- 1.5 yemek kaşığı salça
6- karabiber, pul biber, kimyon, tuz
7- zeytinyağı
Hazırlanışı;
1- soğan ve havucu yemeklik doğrayın
zeytinyağında kavurun
2- patatesleri küp küp doğrayın ve onuda
kavurun
3- salçayı ekleyip karıştırın ve haşlanmış
barbunyaları ekleyin
4- üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak
su ekleyin tuz ve baharatlarını ekleyin
5- bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kısın
ve istediğiniz kıvama gelene kadar kısık
ateşte pişirin
afiyet olsun...
20 Aralık 2014 Cumartesi
ABUGANNUŞ
Malzemeler;
1- közlenmiş patlıcan
2- közlenmiş kırmızı, yeşil biber
3- 1 kuru soğan
4- maydanoz
5- taze sarımsak (isteğe bağlı)
6- zeytinyağı, tuz,
7- nar ekşisi (isteğe bağlı)
Hazırlanışı;
1- bütün malzemeleri minik minik ama dişe
gelecek şekilde doğrayın
2- zeytinyağı tuz ve nar ekşisi ile sos yapıp
karıştırın
afiyet olsun...
1- közlenmiş patlıcan
2- közlenmiş kırmızı, yeşil biber
3- 1 kuru soğan
4- maydanoz
5- taze sarımsak (isteğe bağlı)
6- zeytinyağı, tuz,
7- nar ekşisi (isteğe bağlı)
Hazırlanışı;
1- bütün malzemeleri minik minik ama dişe
gelecek şekilde doğrayın
2- zeytinyağı tuz ve nar ekşisi ile sos yapıp
karıştırın
afiyet olsun...
19 Aralık 2014 Cuma
Hindistan cevizli köstebek pasta
MALZEMELER
1 paket hazır pasta tabanı
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
muz
damla çikolata
hindistan cevizi
Öncelikle krem şantiyi sütle çırpın.İçine muz doğrayıp,damla çikolata katın,karıştırın.
Hazır pasta tabanını su bardağıyla kesin.Her yuvarlağın üzerine şanti karışımdan tepeleme koyun.
Hindistan cevizine bulayın.
Hepsi bu kadar.İstediğiniz gibi dekore edebilirsiniz.
İsteyen keki sütle hafif ıslatabilir .
1 paket hazır pasta tabanı
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
muz
damla çikolata
hindistan cevizi
Öncelikle krem şantiyi sütle çırpın.İçine muz doğrayıp,damla çikolata katın,karıştırın.
Hazır pasta tabanını su bardağıyla kesin.Her yuvarlağın üzerine şanti karışımdan tepeleme koyun.
Hindistan cevizine bulayın.
Hepsi bu kadar.İstediğiniz gibi dekore edebilirsiniz.
İsteyen keki sütle hafif ıslatabilir .
18 Aralık 2014 Perşembe
ELMALI CEVİZLİ KEK
1- 3 yumurta
2- 1.5 su bardağı şeker
3- yarım su bardağı sıvı yağ
4- yarım su bardağı süt
5- yarım su bardağı yoğurt
6- 1 paket kabartma tozu
7- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
8- 3 su bardağı un
9- 1 orta boy elma
10- 1.5 su bardağı ceviz
11- tarçın
12- kalıbı yağlamak için margarin ve un
Hazırlanışı;
1- Yumurta ve şekeri kabarana kadar mikserle
çırp
2- sıvı yağ süt ve yoğurdu ekle biraz karıştır
3- un kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta birleştir
eleyerek hamura kat önce düşük ayarda
sonra hızlı ayarda mikserle çırp
4- elmaları ve cevizi minik minik doğra tarçını
ekle (elmaları soy)
5- hamur kaşıkla söndürmeden karıştır
6- kek kalıbını yağla ve unla
7- hamuru kek kalıbına boşalt ve 10 dakika
dinlendir
8- fırını 150 derecede alt üst fanlı olarak ısıt
9- fırın ısınınca keki fırının orta rafına yerleştir
10- fırının kapağını hiç açmadan 45 dakika
150 derecede alt üst fanlı olarak pişir
11- afiyet olsun...
NOT: pişme süresi benim kullandığım kek kalıbına
göre siz kullandığınız kalıba yada tepsiye göre
süresini ayarlayın
17 Aralık 2014 Çarşamba
GÜL KOKULU GÜL TATLISI
Malzemeler;
1- 1 çay bardağı yoğurt
2- 1 çay bardağı sıvı yağ
3- 1 çay bardağı irmik
4- yarım paket kabartma tozu
5- 1 paket vanilya
6- 125 gram margarin
(oda sıcaklığında)
7- aldığı kadar un
(yaklaşık 10 yemek kaşığı)
8- 1 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
1- 3 su bardağı şeker
2- 3 su bardağı su
3- 1 çay kaşığı limon suyu
4- 1 yemek kaşığı gülsuyu
Hazırlanışı;
1- Şerbeti önceden hazırlayıp
soğutun
2- hamuru içi tüm malzemeleri karıştırıp
kulak memesi yumuşaklığında bir
hamur elde edin
3- hamurun yarısını ayırıp kakaoyu
karıştırıp hamurunuza renk
verebilirsiniz veya sade olabilir
4- hamuru merdane yardımıyla bıçak
sırtından biraz daha kalın olarak açın
yaklaşık 3-4 mm
5- açtığınız hamuru halka şekilli
kalıpla veya çay bardağı ile
kesin
6- Kestiğiniz 4 parça daireyi yarım ay
şeklinde üst üste gelecek biçimde
istediğiniz renk sırasına göre dizen
7- ilk sıradaki parçanın üzerine resimdeki
gibi ceviz yerleştirin ve cevizlerin olduğu
taraftan başlayarak rulo yapın
8- yaptığınız ruloyu ortadan ikiye eşit
şekilde bıçakla kesin
9- hazırladığınız güllerin tomurcuk güle
benzemesi için yapraklarını hafifçe
bükün
10- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında
yaklaşık 25 dakika pişirin
11- gülleriniz fırından çıkar çıkmaz
şerbetini üzerine dökün ve üzerlerine
kaşıkla ara ara şerbet gezdirin
NOT:
- gül suyunu şerbet soğuduktan
sonra şerbetle karıştırın
- dilerseniz gül kokusunu arttırmak
için servis öncesi de tatlınızın
üzerine 1-2 damla gül suyu
serpebilirsiniz
- gül suyunu fazla kaçırırsanız tatlınız
acı bir tat alabilir dikkatli kullanın
afiyet olsun...
sonra şerbetle karıştırın
- dilerseniz gül kokusunu arttırmak
için servis öncesi de tatlınızın
üzerine 1-2 damla gül suyu
serpebilirsiniz
- gül suyunu fazla kaçırırsanız tatlınız
acı bir tat alabilir dikkatli kullanın
afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)