Misafirlerime hazırladığım pratik masam.
Havalar soğudu malum ve oğlum yine hastaydı.
Kaç gündür eve tıkılmışken arkadaşımdan gelen telefonla çok sevindim.
Ziyaretleriyle beni çok mutlu ettiler.
Biraz hafif bir menü oldu ama bir daha telafi ederiz inşallah.
Geçelim menümüze 1-YANARDAĞ PASTA daha önce yapmıştım tek farkı içine de kakaolu krem şanti kullandım.
2-SİGARA BÖREĞİ yufka ve beyaz peynir ile sarıp hafifçe uçları suya batırdım,uç kısımları yapışsın ve açılmasın diye,ardından yağda kızarttım.
3-MAKARNA SALATASI
1 su bardağı küçük makarna
1 su bardağı yoğurt
4-5 kaşık mayonez
1 kavanoz garnitür
tuz
Makarnayı bol suda haşlayın.Haşlanan makarnayı süzün.Garnitürü deyıkayıp süzün..Haşlanmış makarnaya ekleyin.Yoğurt,mayonez ve tuzu karıştırıp diğer harca ekleyip karıştırın.İsterseniz dereotu da katabilirsiniz.
4-İRMİKLİ TATLI
4 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin
yarım paket çikolata sos
1 su bardağı süt
Süt,irmik,şeker ve vanilya orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir.Kaynayınca ocaktan alınır ve margarin katılır.Margarin eriyene kadar çırpılmaya devam edilir.Eğer silikon kalıba dökülecekse ıslatılmaz fakat başka bir kaba dökülecekse harç ,kap hafif ıslatılır.Bir gece dolapta dinlendirilir.Çikolata sos sütle pişirilir.Servis tabağına alınan tatlı çikolata sosla süslenir.
Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.Ilık su ,sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.Ayrı bir kapta un,vanilya,kabartma tozu ve kakaoyu eleyip sıvı karışıma katıp karıştırın.Kalıbınız silikonsa yağlamanıza gerek yok.Bu kalıplardan yoksa küçük kek kağıtlarına koyabilirsiniz.Paylaştırdığınız harcı ısıtılmış 180 derecede pişirin.Pişen ve soğuyan kekleri eritilmiş çikolataya batırıp servis edin.
Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.
İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.
Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak; “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.
Katılım koşulları
“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.
3 yumurta ile şekeri çırpın.Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Elenmiş un,vanilya ,kabartma tozu ve kakaoyu da sıvı karışıma ekleyin.Kelepçeli kalıbın en büyüğüne harcı yayın ve ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.Fırından çıkınca soğumaya bırakın.Bu arada pudingi sütle pişirin,kaynayınca içine margarini ekleyip ocaktan alın.Margarin iyice eriyene kadar çırpın.Dolma oyacak ile kekin üzerinde delikler açın.Pudingi hemen üzerine dökün.Her tarafına eşit dağılmasını sağlayın.Bu şekilde iyice soğutun.Krem şantiyi sütle çırpın ve dolapta biraz dinlendirin.Soğuyan şantiye hindistan cevizi katıp karıştırın.Donmuş pudingin üzerine yayın.Az ayırdığınız şantiden üzerine şekil yapıp kirazla süsleyin.
Bu ölçülerden baya poğaça çıkıyor.Az olsun isterseniz ölçüleri yarı yarıya düşürerekte yapabilirsiniz.Ya da çok yapıp buzlukta muhafaza edebilir,ani misafirlerinize ısıtarak ikram edebilirsiniz.
Malzemeler
1 litre süt
2 paket yaş maya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 kilo un
Üzerine
peynir,zeytin ,yumurta beyazını peynire katarsanız daha güzel olur.
yumurta sarısı ve susam
1 litre ılık süte ,şeker ve maya konarak biraz kabarması beklenir.
Ardından sıvı yağ ,tuz ve kabartma tozu da eklenir.Un yavaş yavaş elenir.Yumuşak bir hamur elde edilir ve en az yarım saat dinlenmeye bırakılır.Kabaran hamurdan küçük bezeler alınır,yuvarlak şekil verilir.Peynirli ve zeytinli harçtan ortalarına konur.Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Tamamı hazır malzemeler ile 5 dakika da hazırladım bu pastayı.Tabi ki yine kızımı mutlu etmek için yaptım.Okula giderken anne ben pasta istiyorum deyince kayıtsız kalamadım.
Malzemeler
1 paket hazır pasta tabanı
1 paket pasta kreması
2 su bardağı süt
50 gram margarin
2 paket büyük boy rulo kat
1 muz
1 paket çikolatalı antep fıstığı draje(A101 den 1,75 e aldım)
1 paket çikolatalı fındıklı draje(a101 den 1,75 e aldım)
2 paket bonibon
Margarini çırparak işe başlayın.Ardından pasta kreması ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
Pasta tabanını servis tabağına koyup sütle ıslatın.Üzerine pasta kreması sürün.
Dilimlediğiniz muzu ve drajeleri koyun.
Üzerine yine sütle ıslattığınız pasta tabanını koyun.Ve kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın.
Bu şekilde kapladığınız pastanın etrafına rulo katları dizin.Biraz kremadan sıkma torbasına koyun ve pastayı 4 e bölecek şekilde sıkın.Oluşturduğunuz boşluklara çikolatalı drajelerden ve bonibonlardan koyun.Pastayı birkaç saat dolapta dinlendirip servis edin.
haşlanmış rendelenmiş patates,pul biber,tuz,karabiber,az sıvı yağ
Unu yoğurma kabına koyun.Ortasını havuz gibi açıp ılık süt,maya,yağı katıp karıştırın.Kulak memesi kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin.Yoğurduğunuz hamuru 3 parçaya bölüp dinlenmeye bırakın.
Az sıvıyağ da haşlanmış ve rendelenmiş patates ve baharatları kavurun,soğumaya bırakın.
Beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.
Dinlenen hamuru oval şekilde açın.Kenarına istediğiniz harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.Ayrı ayrı olan 3 ruloyu örgü yapın ve tepsiye koyun.Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu serpin.Isıtılmış 175 derece fırında pişirin.
Mor lahanayı ince ince doğrayın,sıvı yağ da soteleyin.Yoğurt,mayonez,sarımsak,tuzu karıştırın.Sotelenen lahanaları da içine ekleyin.1 saat buzdolabında bekletilirse lahananın rengi daha güzel çıkar.Bu kadar basit...
...AFİYET OLSUN...
HAVUÇLU MEZE
3 adet havuç
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
tuz
Havuçları rendeleyip,sıvıyağda soteleyin.Yoğurt,mayonez,sarımsak ve tuzu karıştırın,havuçları içine ekleyin.Bu kadar basit...
1 kutu konserve bezelye ya da yarım kilo haşlanmış bezelye
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz ve karabiber
su
Kıymayı tencereye koyup suyunu çekene kadar kavurun.Üzerine sıvı yağ ekleyin. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve kıymaya ekleyip beraberce kavurun.Kavrulan harca salça ve bezelyeleri de ekleyin.İyice harmanlanınca tuz,karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın.Bezelye haşlanmış olduğu için fazla uzun süre pişirmenize gerek yok.Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
Yağ,yumurta,şekeri bir kaba alarak karıştırın.Elediğiniz nişasta,vanilya,kabartma tozu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.Unu yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayan bir hamur olana kadar eklemeye devam edin.Hamuru biraz dinlenmeye bırakın.
Tavaya rendelenmiş elma,şeker,tarçın koyup suyunu iyice çekine kadar pişirin.Ocaktan alıp içine cevizleri ekleyip soğumaya bırakın.
Hamuru unlu tezgahta açın ,varsa kenarları tırtırlı kalıpla yoksa bardakla kesin.İçine elmalı harçtan koyup yarım şekilde kapatın.Tüm hamuru bu şekilde yapın.Üzerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin.
Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serpin.
Kendi doğum günüm için yaptım bu pastayı.Ben çok beğendim.Sizlerde evde kendinize kolayca yapabilirsiniz.Pandispanya tarifi Berna Gürşen e ait.Çokta başarılı oldu.Aslında şeker hamurlu yapmayı düşünüyordum ama eşim şeker hamuru sevmediği için bol çikolata ganajlı bir pasta oldu.Pasta kek ve ganajını bir gece önceden yapmanız gerekiyor.Bunu dikkate alarak yapın arkadaşlar.Hadi tarife geçelim:
Malzemeler
4 yumurta
112 gram şeker (yarım su bardağından az fazla)
40 ml su (2,5 yemek kaşığı)
110 gram un (3/4 su bardağı)
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Ganaj için
400 gram krema
400 gram çikolata (ben ülker bitter kullandım )
Arasına
çikolatalı antep fıstığı (A101 den 1,75 e aldım)
Üzerine
1 paket krem şanti
1 su bardağından biraz az süt
pudra şekeri
çikolatalı antep fıstığı
VİDEOLU OLARAK İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Öncelikle pandispanyayı hazırlıyoruz.Oda ısısındaki 4 yumurtanın sarı ve aklarını ayırıyoruz.Şekerin yarısını aklara,yarısını sarılara katıp ayrı ayrı çırpıyoruz.Akları şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz,biraz zaman alsa da yılmak yok.Aklar iyice köpürünce,sarıları çırpıyoruz.Sarılarına suyu ekliyor ve çırpmaya devam ediyoruz.Unu,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip sarılara ekliyoruz ve çırpıyoruz.Elimize tahta kaşık alıp yumurta aklarını köpüğü çok söndürmeden yavaş yavaş harca ekliyoruz.Homojen olana kadar karıştırıyoruz.Altına yağlı kağıt serdiğimiz ama kenarlarına hiçbir şey sürmediğimiz kalıba (24 cm lik kalıp kullandım)harcı yayıyoruz.Isıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.Pişen pandispanyayı tel üzerinde soğumaya bırakıyoruz.Soğuyunca strece sarıp dolapta bir gece dinlendiriyoruz
.
Çikolataları doğruyoruz ve cam kaba koyuyoruz.Ayrı bir tencerede kremayı ısıtıyoruz.Hafif kaynama noktasına geldiğinde çikolataların üzerine döküyoruz.Kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz.Homojen bir hale geldiğinde buz dolabına koyuyoruz ve bir gece dinlendiriyoruz.
Dolaptan çıkardığımız pandispanyayı ikiye bölüyoruz.Ganajımızı karıştırarak sürülebilir kıvama getiriyoruz.Pastanın arasına spatula ile sürüyoruz. Spatulayı arada sıcak suya batırırsanız daha kolay sürülüyor.Ganajın üzerine fıstık serpiyoruz.Diğer keki de üzerine kapatıp etrafını komple ganajla kaplıyoruz.Bu şekilde biraz dolapta bekletiyoruz.
Krem şantiyi sütle çırpıyoruz.Yıldız uçla pastanın üzerine istediğimiz şekli veriyoruz.Fıstıkla süslüyoruz.
Oda ısısındaki yumurta ile şekeri iyice köpürene dek çırpalım.Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.Un ,şekerli vanilya ve kabartma tozunu eleyip harca ekleyelim .Bu aşamadan sonra harcı çok çırpmayalım.Harcı küçük kağıtlara bölüştürelim ve üzerine kuru üzüm serpelim.Isıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkürler arkadaşlar.
Video çektim aslında çekiliş yaparken ama mutfak biraz dağınık çıkmış o yüzden eklemedim.
Çekilişi kazanan arkadaşımız NURCAN GÜRSOY dur.
Kendisini tebrik ediyorum.Bizimle iletişime geçerse hediyesini hemen yollayacağınız.
HEPİNİZE SEVGİLER...
üzerini istediğiniz malzeme fındık.badem,şekerlemeler
videolu anlatım için tıklayın.
1 su bardağı sütü derin bir tabağa koyup kedidili bisküvileri çok bekletmeden batırıp çıkarın ve borcama dizin.Sakızlı muhallebiyi 3,5 su bardağı sütle pişirin.Ocaktan alıp margarini ekleyin ve çırpmaya devam edin.Margarin iyice eriyince kedidili bisküvilerin üzerine dökün.Soğuyunca böğürtlenli sosu üzerine yayın.Son olarak istediğiniz malzeme ile süsleyin .
İnsan memleketinden uzakta olunca suyuna bile hasret kalıyor...Bugün sabaha kahvaltısına farklı birşey yapayım dedim ve bir Trabzon'lu olarak aklıma ilk kumak geldi tabi ki... :)
Eskiden babaannem yapardı...elleriyle yaptığı mis gibi tereyağı tavaya koyunca kokusu bile doyururdu beni...Yediklerimiz içtiklerimiz değişti...onlarla birlikte akrabalık,misafirlik,o dolu dolu sohbetli sofralarımız da değişti ne yazık ki... :( Ahhh ahh o eski günler! diyerek geçiyorum tarifimize:)
4 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağ
Telli peynir veya kaşar peynir(karadeniz telli peyniri tercih edilir)
2 su bardağı sıcak su
peynir tuzlu ise tuza gerek yok ama tuzlu değilse biraz tuz ekleyelim
Tavaya tereyağı ekleyip kısık ateşte eritelim.Tereyağı eriyince mısır ununu ekleyelim ve topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli ve hızlı bir şekilde mısır ununun rengi değişene kadar karıştıralım.2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.Kıvamı sulu olmamalı karıştırın kaynamaya başlayınca üzerine peyniri ekleyelim,peynir eriyince içine karıştıralım.Kuymak eğer sakız gibi uzuyorsa tam kıvamın da olmuş demektir...
(Karadeniz usulü kuymak sadece tereyağı ile yapılır)
Kıyma,yumurta,soğan ve sarımsak rendesi,tuz ve istenilen baharatlar bir kaba alınır ve yoğurulur.Azar azar galeta unu eklenerek kıyma ele yapışmayan ama şekil alan bir hale gelene kadar yoğurulur.Patatesler ve havuçlar soyulup istenilen şekilde doğranır.Borcama önce sebzeler konur ve hafif tuz serpilir.Üzerine şekil verilen köfteler konur.Son olarak salça bir su bardağı su ile sulandırılır.Yemeğin üzerine gezdirilir.Isıtılmış 200-250 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir.