MALZEMELER:3 orta boy kabak
çeyrek demet maydanoz
3 dal yeşil soğan
3 dal taze nane
varsa taze sarımsak
2 yumurta
tuz,karabiber,toz biber
1 su bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu
isteğe göre kaşar peyniri(ben kibrit kutusu kadar beyaz peynir koydum)
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:Kabaklar rendelenir ve suyu süzülür.İçine yumurta,tuz,baharatlar ve ince ince doğranmış yeşillikler konur.eğer isterseniz peynirde katabilirsiniz.Sonra harcınızın kıvamına göre yavaş yavaş un ekleyin .kek hamuru kıvamında olana kadar un ekleyin(.kıvamının olup olmadığını anlamak için kızgın yağa az bir parça dökerek test edebilirsiniz )yağınızı kızdırın ve kaşık yardımıyla tavaya dökün.önlü arkalı iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..
Sevmeyen varmıdır bilmiyorum ama ben bayılırım ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSil