MALZEMELER
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
2,5 su bardağı su veya yarısını tavuk suyu kullanabilirsiniz.
5-6 dal haşlanmış karnabahar
1 kutu konserve mısır
2,5 su bardağı süt
tuz,karabiber
çeyrek demet dereotu
Sıvı yağda unu kavurun.Üzerine soğuk suyu ekleyip iyice çırpın.Pürüzsüz olması için blenderdan geçirin.Ardından küçük çiçeklere ayrılmış ve haşlanmış karnıbahar ve mısırı da ekleyin.Çorba kaynamaya başlayınca sütünü ekleyin.Tekrar kaynamaya başlayınca tuz be karabiberini ekleyin.Ocaktan aldıktan sonra ufak doğranmış dereotunu da ekleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN...
elinize sağlık hiç yapmadım karnı baharın kokusu oluyor mu merak ettim
YanıtlaSildereotu kattığımız için baskın bir karnabahar kokusu olmuyor
Sil