Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

31 Ocak 2014 Cuma

Kadayıflı Muhallebi

Bu da normal muhallebili kadayıfın bardakta sunumu ,çok şık oluyor denemenizi tavsiye ederim.
muhallebi

ÇITIR ÇITIR İÇİNDEN YUMUSACIK MUHALLEBİ AKAN HARİKA BİR LEZZET.DENEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.YAPIMI DA BİR O KADAR KOLAY.GELELİM TARİFİMİZE

30 Ocak 2014 Perşembe

Çikolatalı Browni


Aslında tarif büyük bir tepsi içindi ,ben yarıya bölerek yaptım.Gerçekten çikolata seviyorsanız bunu da çok seveceksiniz.Ben içine tarifte olan ceviz yerine fındık kırığı kattım ,harika oldu.Orjinalı gramajla olan bu tarifi size bardak ölçüsüyle vereceğim.
MALZEMELER
6 oda ısısında yumurta
2,5 su bardağı şeker(500 gram)
1 su bardağı un(130 gram)
1,5 çay kaşığı kabartma tozu(7 gram)
1 çimdik tuz
1 su bardağı sütlü çikolata(175 gram)
1 su bardağı damla çikolata(175 gram )
225 gram margarin ya da tereyağ
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz ya da fındık kırığı
üzerine Dr oetker glazür ya da benmari eritilmiş çikolata

Bir kapta şeker,vanilya ve yumurtayı çırpın.Mikro dalgada ya da benmari olarak yağ ve çikolataları eritin.Un,tuz ve kabartma tozunu eleyin.Erimiş karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş sicim gibi ekleyin ve yavaşça karıştırın.Elenmiş unlu karışımı ekleyip karıştırmaya devam edin.Son olarak fındık veya cevizi katıp karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın.Isıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Dilimlenmiş ve soğumuş browninin üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek servis edin.
AFİYET OLSUN...
Tarifin yapılış videosu burada yabancı bayan yapıyor.Anlamasanız bile yapılış şekline bakabilirsiniz.Üzerindeki krema ve sütle yapılmış ganajdır.Ben eritilmiş çikolata kullandım.


28 Ocak 2014 Salı

...KIBRIS TATLISI...


3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker 
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırık fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya 
 Öncelikle şerbeti yapın,çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.Bir tencereye suyu ve şekeri dökün,kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15,20 dakika daha kaynatın.Şerbet hazır olunca altını kapatın,vanilyayı ekleyip soğumasını bekleyin.Keki için şekeri ve yumurtaları çırpın,diğer malzemeleri ekleyin, kek harcı yapın.Büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayın,kek harcını dökün.170 derece fırında 30 dakika pişirin.Keki fırından çıkardığınız da hemen şerbetini dökün,soğuması için bekletin.Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına getirin.Altını kapatıp krem şantiyi ekleyin,blendırla 5 dakika çırpın.Soğumuş kekin üzerine muhallebiyi dökün,üzerini fındık,toz antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süsleyin.Dolapta bekletin.
  AFİYET OLSUN....



Fırında Brokoli ve Karnabahar

MALZEMELER:
parçalara ayrılmış brokoli
parçalara ayrılmış karnabahar
beşamel sos ( kıvamı çok katı olmalı)
kaşar peyniri rendesi
BEŞAMEL SOS İÇİN:1 çorba kaşığı un,2 su bardağı süt,yarım yemek kaşığı tereyağ,1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Bir borcama brokoli ve karnabahar konur üzerini kaplayacak şekilde beşamel sos ilave edilir.beşamel sos için önce yağ ve un kavrulur.üzerine süt yavaş yavaş eklenir ve tuzu atılır.bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Kaşar peyniri rendesi serpilerek fırına verilir. Ortalama 200 derecede 40 dk kadar pişirilir.


26 Ocak 2014 Pazar

Glazürlü (çikolatalı)Kek Topları

MALZEMELER
1 tane hazır pasta tabanı(kalan keklerinizi de kullanabilirsiniz)
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket dr.oetker glazür ya da çikolata
çikolatalı şekerler,hindistan cevizi,fındık,fıstık vs

Keki rondodan geçirin.Krem şantiyi sütle çırpın.5 -10 dakika dolapta bekletin.Kek parçalarının içine krem şantiyi katıp yoğurun.İsterseniz içine muz püresi,damla çikolata vs de katabilirsiniz.Harcı elinizle yuvarlayın ve top şekli verin.Eğer benim gibi çubuklu yapmak istiyorsanız benmari de erittiğiniz çikolataya çubukların ucunu batırıp keklere takın.Bu şekilde dolapta 10 dakika bekletin,bu çubukların keke yapışıp düşmesini önler.Dolapta çıkardığını keklerin tamamını eritilmiş çikolataya batırın ve parmağınızla çubuğa hafif vurdurarak fazlasının akmasını sağlayın .İsteğiniz hindistan cevizi,fındık ,fıstık,şekeri elinizle üzerine serpin ,yağlı kağıt serili bir kaba koyun ve 10 dakika daha dolapta bekletin.
AFİYET OLSUN...

23 Ocak 2014 Perşembe

....FIRINDA TAVUK ÇÖP ŞİŞ...

  2,3 parça tavuk göğüs eti
  Çarliston biber
  Domates
  Soğan
  1 çay bardağı süt
  1 çay bardağı Sıvıyağ
  1tatlı kaşığı Salça
  Tuz,pulbiber,kekik,karabiber
  1 büyük soğan
  4 diş sarımsak
  Çöp şiş

        Göğüs etlerini istediğiniz boyutlar da doğrayın.Doğrama işiniz bitince bir kabın içine süt,sıvıyağ,salça,rendelenmiş 1 büyük soğan,doğranmış sarımsak ve baharatları koyup sos haline getirin.Göğüs etlerinin bu sosun içine atıp iyice yedirin,kabın ağzını sıkıca kapatıp 1,2 saat buzdolabına kaldırın.1,2 saat sonra çıkarın iki tavuk,bir biber,iki tavuk bir domates olacak şekil de şişe dizin.O sırada fırını 200 dereceye ayarlayın.Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin,tepsiyi fırın ızgarasının tam altına yerleştirin.Çöp şişleri ızgara telin üzerine dizin.yanlarına da seviyorsanız,soğan biber domates dizin.30 dk arada kontrol ederek pişirin.
            ....AFİYET OLSUN....



Renkli Şekerli Yaş Pasta

Kızımın öğretmeni arayıp ev yapımı 18 kişilik yiyecek yapmamı söyleyince ne yapsam ne yapsam derken bu pasta çıktı ortaya.Aslında şeker hamuru ile barbie pasta yapmak niyetindeydim fakat eşim şeker hamurunu sevmediği için çocuklarında yemesini istemedi.Bende normal kremalı pasta yaptım.Her normal anne gibi bir kek ,poğaça yapmak aklımdan geçmiyor nedense.İlla değişik bir şey yapma çabasına giriyorum.İyi mi kötü mü bu düşünce tarzı bilmiyorum.Ben sonuçtan memnunum ama...Hadi tarife geçelim;

22 Ocak 2014 Çarşamba

Doğum Günü Kurabiyeleri(Yetişkin Erkek)

Meral Hanımın eşinin doğum günü için yaptığım kurabiyeleri hazırlarken çok keyif aldım.Umarım onlarda beğenirler.Kendilerine sağlıklı ve mutlu nice ömürler diliyorum.SEVGİLERİMLE..




21 Ocak 2014 Salı

Kireçte Kabak Tatlısı



Bugün sizlere Hatay 'ın meşhur kireçte kabak tatlısının tarifini vereceğim.Eğer kıtır tatları seviyorsanız bu lezzeti çok seveceksiniz.Dışı kıtır kıtır içinden şerbeti damlayan enfes bir lezzet bu.Ama yumuşak ağızda eriyen tarz seviyorsanız bu tarifi denemeyin.Kireç Hatay mutfağında çok kullanılıyor.Ayva reçelinde ,ceviz reçelinde ,patlıcan reçelinde vs.Çok geniş bir mutfağımız var.Tarif biraz uğraştırıcı gibi gözükse de aslında çok kolay başında beklemenizi gerektirecek bir tatlı değil.Sonucu güzel olunca herşeye değdiğini düşüneceksiniz zaten.Bu tatlının güzel olması birazda kabağınızın cinsine bağlı.Kabağınız çok olgun olmamalı ,içi koyu turuncu olmalı.Geçelim tarife;

....YALANCI EKLER...




Malzemeler
 2 paket kedidili bisküvi
 
Kreması için;
   2su bardağı süt
   3 yemek kaşığı un
   1 bardağı şeker
   Vanilya(krema pişince eklenecek)

Üzeri için;
  çikolatalı sos

Kedi dilini sütle ıslatalım,ama çok bekletmeyelim hemen çıkaralım.Kremadan üzerine sürüp,bir tane kedi dilini de aynı şekilde ıslatıp üzerine yapıştıralım.Kedidili bisküviler bitene kadar bu işlemi uygulayalım.Üzerine de tarifine göre çikolata sos pişirip süsleyelim.
                                                                 ...AFİYET OLSUN....

19 Ocak 2014 Pazar

Fellah Köftesi

köfte
malzemeler
bir bardak bulgur
yarım bardak irmik
yarım bardak un
bir yumurta
4-5 domates
6 diş sarımsak
bir yemek kaşığı kuru nane
bir yemek kaşığı nar ekşisi
bir yemek kaşığı biber salçası
karabiber
kimyon
tuz
zeytinyağı

yapılışı
Bulgurla irmiğin üzerine 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyip demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra ununu,tuzunu,kimyon ve karabiberi, yumurtasını ,salçasını ekleyip yoğurun.
Bilye büyüklüğünde köfteler yapıp ortasına parmağınızı batırarak şekil verin.
15 dakika bol tuzlu suda kaynatın.Daha sonra pişen köfteler suyun üzerine çıkacaktır.
Pişenleri servis tabağına alın.Bir yandan domatesleri küçük küçük doğrayıp sarımsakları rendeleyin.Küçük bi tencerede sarımsakları  yağda soteledikten sonra domatesleri ekleyip pişmeye bırakın.Ocağın altını kapatmadan önce tuzunu,bir yemek kaşığı nar ekşisini 1 yemek kaşığı naneyi ekleyip kapatın.Daha sonra bu sosu köftelerin üzerinde gezdirin.Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

18 Ocak 2014 Cumartesi

Krep Çikolata...Meyve Eşliğinde

krep
MALZEMELER:
KREP İÇİN:1 su bardağı un
                    1 su bardağı süt
                    yarım su bardağı su
                    2 adet yumurta
TAVAYI YAĞLAMAK İÇİN: yağ
İÇİNE:çikolata ve doğranmış meyveler



YAPILIŞI:krep malzemeleri çırpılır.bir küçük kepçe tavaya dökülüp pişirilir.pişen kreplerin üzerine çikolata sürülür.
küçük küçük doğranan meyveler az şekerle ve limon suyu ile karıştırılıp krepin arasına konularak servis yapılır.
                                              AFİYET OLSUN...

17 Ocak 2014 Cuma

gün masası 2

Arkadaşlarla bol muhabbetle yenilen yiyecekler kadar lezzetli bir şey yok bence.
Aslında daha çok arkadaşımla paylaşmak istedim bu sofrayı fakat çoğu şehir dışında ya da izindeydi.
Gelen de gelmeyende sağ olsun varlıkları yeter.Bugün olmazsa başka bir zaman yine toplaşırız biliyorum.
Hepimiz gurbetteyiz kimimiz var birbirimizden başka.
Aslında toplamda 3 kişiydik biraz abartmış gibi dursamda çoğu yenildi.Özellikle tarifini Cahide Jibek 'ten esinlenerek yaptığım bu İncirli Pasta yoğun ilgi gördü ve çok beğenildi.Yapılışı biraz uğraştırsa da lezzeti her şeye değer bence.En çok misafir geleceği zaman yemek masam olmamasından dert yanıyorum.Olsa bir dert olmasa bir dert.Eşimin işinden dolayı sürekli tayin gördüğümüzden eşya almaya çekiniyoruz.Bu ufak kusurumu göz ardı etmenizi rica ediyorum.İnşallah yerleşik hayata geçtiğimizde size enfes sofralar kurmayı nasip eder bana Rabbim.Bu arada böreğin resmini çekmeyi unutmuşum.Gelelim menümüze
İncirli Pasta
Zeytin Ezmeli Poğaça
Peynirli Çıtır Börek
Kuskus Salatası
Hurmalı kömbe ve zeytin ezmeli tuzlu kurabiyeyi bayramdan önce yapmıştım hatırlarsanız.
Hala bayatlamadı vita yağı kullandığım için uzun süre dayanıyor,tavsiye ederim.
Ayrıntılı anlatımlar için başlıkları tıklayalım.
İncirli Pasta
Malzemeler
Kek için;3 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un
Muhallebi için:2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
50 gram margarin
Islatmak için:1 çay bardağı şeker
1,5 çaybardağı su
bir kaç damla limon
Üzeri için:1 su bardağı kuru incir
1 çay bardağı iri kıyım ceviz
Yapılışı
3 yumurta 1 çay bardağı şeker köpürene kadar çırpılır.Sıcak su eklenir.Elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya katılıp karıştırılır.Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kalıba konulup ısıtılmış 170 derecede pişirilir.
Kek pişerken 1 çay bardağı şeker teflon tavada eriyene kadar pişirilir. Eriyince 1,5 çay bardağı su eklenir ve sertleşen şeker tamamen eriyince bir kaç damla limon sıkılır.Minik doğranmış incirler şerbette bir kaç dakika yumuşatılır,süzgeçle alınır.Pişen kek kalıptan çıkarılıp soğumaya bırakılır .Kalıp yıkanır altına streç film serilir.Üzerine yumuşatılan incirler ve ceviz yayılır.Bu arada un,nişasta,süt ve şekerle muhallebi yapılır,ocaktan alınır.Vanilya ve margarin katılıp karıştırılır ve incirlerin üzerine dökülür.Kekte muhallebinin üzerine kapatılır.İncirlerin yumuşatıldığı şerbet kekin üzerine gezdirilir.Pasta bu şekilde en az 2 -3 saat buz dolabında dinlendirilir.Servis tabağına ters çevirilir. Üzerindeki streç yavaşça kaldırılır.
AFİYET OLSUN..
poğaçalarım o kadar mayalandı ki kocaman oldular.
Zeytin Ezmeli Poğaça
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı  şeker
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçine sürmek için;zeytin ezmesi ve yumuşak margarin
Üzerine sürmek için;yumurta sarısı
YAPILIŞI
Yoğurma kabına ılık süt,su ,maya ve şekeri koyun ve kabarmasını bekleyin.
Maya kabarınca sıvı yağ tuz ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edin.
Hamuru en az yarım saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru 2 ye ayırın.Hamuru unlu tezgahta
yuvarlak şekilde oklava ile açın.Üçgen dilimler olacak şekilde kesin.Her parçaya margarin ve zeytin ezmesi sürüp rulo şeklinde sarın.5-10 dakika tepside mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan tepsinin üzerine bir bez ya da sofra örtün.Bu üzerinin kurumasını önler ve yumuşak kalır.
Poğaçanız bitmez artarsa buz dolabı poşetine koyup buzlukta saklayabilirsiniz. Mikrodalga da ya da ısınmış fırında bir kaç dakika da ısıtarak servis yapabilirsiniz.Ben sürekli buzluğumda bu şekilde bulunduruyorum.
ilk defa denediğim bu kuskus salatası da çok beğenildi.
Gün sofraları için değişik salata tarifi arayanlar için ideal.
Ayrıca ben bir değişiklik yapıp pancar suyunda haşladım kuskusları.
Kuskus Salatası
malzemeler
1,5 su bardağı haşlanmış kuskus(ben pancar suyunda haşladım)
mısır
2 rendelenmiş havuç
ince doğranmış mor lahana
doğranmış maydanoz
doğranmış yeşil soğan
tuz,limon suyu
YAPILIŞI
kuskus,yeşil soğan,maydanoz,mısır,mor lahana,havuç ve tuz karıştırılıp üzerine limon suyu gezdirilir.

Allah'ın bereketi üzerinize olsun..

15 Ocak 2014 Çarşamba

Kesme Puding Tatlısı

Sevgili arkadaşlar sizin için en güzel,kolay ve az malzemelerle yapabileceğiniz tarifler vermeye devam ediyoruz.Bu da o tariflerden biri.Çok kolay ve lezzetli.İsterseniz içine kakao,antep fıstığı,hindistan cevizi,çikolata vs. katabilirsiniz.
Sizlerden bir ricam var arkadaşlar tariflerimize daha kolay ulaşabilmeniz için
facebook kullananların;facebook sayfamızı,
google hesabı kullananların;google hesabımızı beğenmelerini rica ediyorum.
Hepinize şimdiden teşekkürler.
puding

14 Ocak 2014 Salı

....ELMALI KEK....

kek

   3 adet yumurta
   1,5 su bardağı şeker
   1 çay bardağı sıvıyağ
   1 su bardağı yoğurt
   3 su bardağı un
   1 paket kabartma tozu
   1 paket vanilya

Üzeri için;
   5 elma
   tarçın ve kırık fındık

Tarçın,elmalar ve fındık hariç bütün malzemeleri karıştıralım.Kek harcımız hazır olunca yarısını yağlanmış borcama dökelim,Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyelim,yarısını borcama döktüğümüz harcın üzerine dizelim.Kalan harcımızı da elmaların üzerine dökelim,kalan elmalarımızı da istediğimiz şekle göre dizelim,tarçın serpelim ve fındıkla süsleyelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim. Frından çıkıp ılıyınca üzerine pudra şekeri serpelim:)
                                                                                    ...AFİYET OLSUN...

13 Ocak 2014 Pazartesi

.....UN HELVASI....


   125 gram margarin
   1 su bardağı un
   1 su bardağı şeker
   1 su bardağı süt
   Fındık ya da ceviz
Yağı eritip,unu ekleyelim ve kavurmaya başlayalım.Unun rengi istediğimiz renge gelince ceviz ya da fındığı ekleyelim.Bu ara da sütü şekerle karıştırıp eritelim ve kavrulan una ekleyelim.Karıştırarak kıvama gelmesini bekleyelim...
                                .....AFİYET OLSUN....


Biberli Tuzlu Kurabiye

kurabiye
Geçen gün gelen misafirlerime yaptığım kurabiyelerimdi.Tarifi bir pastane ustasına ait.Lezzetine bayıldım.Enfesti bence ve biberde çok yakıştı.Aldığımız tuzlu ,acılı çubuk ya bisküviler ile aynı lezzette.Yaparken tek hatam unu biraz az koymuşum.Aslında gramı gramına yaptım tarifi ve elime az un ister gibi geldi.Aman ustalar hep böyle yapıyor dedim ve un eklemedim.Tam ele yapışmayan bir hamur olsaymış mükemmel olacakmıştı.Siz öyle yapın.Hamur ele yapışmasın.Ayrıca bu kurabiye de yine vita yağı kullandım.Bu yağla bayatlamıyor kurabiyeleriniz.Pastacıların kullandığı bu yağı migrosta bulabilirsiniz.Eğer bu yağı bulamıyorsanız sana hamur işi kullanın.Çünkü bu yağda daha az su bulunduğu için yaptığınız kurabiye ve pastalar daha güzel olur.

MALZEMELER
150 gram yumuşak vita (siz margarinde kullanabilirsiniz)
150 gram sıvıyağ (3/4 su bardağı)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber(daha acı veya az acı isterseniz kendinize göre ayarlayın)
aldığı kadar un(500 gram )
üzerine susam,çörek otu,mavi haşhaş ve 1 yumurta sarısı






Yağları,yumurtaları ve baharatları bir kaba alıp karıştırın.Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın.Hamuru tezgaha un serperek dikdörtgen şeklinde açın.Üzerine yumurta sarısı sürüp eşit kareler olacak şekilde kesin.Üzerine susam,çörek otu vs. serperek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....

11 Ocak 2014 Cumartesi

Ispanaklı Milföy Böreği





Malzemeler
12 yaprak milföy
250 gram ıspanak
beyaz peynir
1 kuru soğan
1 yumurta


Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.Yıkayıp minik doğradığınız ıspanakları da ekleyip hafif soldurun ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.Soğuyan harca suyu süzülmüş beyaz peynir ve yumurtanın beyazını ekleyip karıştırın.Peyniriniz tuzsuz ise tuz katabilirsiniz
Buzluktan çıkardığınız milföyle hafif yumuşadığında dört kenarından birer santim kesin. Muffin kalıbını margarinle yağlayın.Kenarlarını kestiğiniz milföyü kalıba çukur olacak şekilde yerleştirin.Ispanaklı harçtan koyup kestiğiniz birer santimlik milföyleri üzerine kafes şeklinde yerleştirin.Tüm milföy ve harçları bu şekilde yapıp üzerine yumurta sarısı sürün.
Isıtılmış  200 derece fırında  kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...






10 Ocak 2014 Cuma

Yanardağ Pasta


pasta


Bugün gelen misafirlerime yaptığım enfes pastam.Gerçekten harika oldu herkese tavsiye ederim.Yapması da bir o kadar kolay.
MALZEMELER
1 hazır kakaolu kek
2 paket krem şanti
1 paket halley
1 adet muz
1 paket Dr.Oetker böğürtlen sos
2 su bardağı süt
fındık kırığı




Öncelikle iki kekten birincisini servis tabağına koyup sür ile ıslatıyoruz .2 paket krem şantiyi 1,5 su bardağı süt ile çırpıyoruz.İçine bıçakla doğradığımız halleyleri ve muzu katıp karıştırıyoruz.İçine damla çikolata vs de katabilirsiniz.Harcı sütle ıslattığımız kekin üzerine kubbe şeklinde yayıyoruz.Kekin diğer parçasını 8 parçaya bıçakla bölüyoruz.Her parçayı hafif sütle ıslatıp kubbe şeklindeki harcın kenarlarına yerleştiriyoruz.Pastayı 1 saat kadar dolapta bekletip üzerine böğürtlenli sosu gezdiriyoruz ve fındık kırığıyla süsleyip biraz daha dolapta bekletip servis ediyoruz.
                                 AFİYET OLSUNN...

....Kakaolu cupcake...

KAKAOLU CUP KEK,kek,cupcake,kapkek,mini kek,kakaolu kek


    4 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağından az sıvıyağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    2 su bardağı un
    3 yemek kaşığı kakao
 
       Şeker ve yumurtaları beyazlaşana kadar iyice çırpalım.ardından diğer malzemeleri ekleyip kek harcımızı elde edelim.Silikon kalıpların içine kağıt kalıpları koyarak harcımızdan 2 şer kaşık hepsine dolduralım.Fındık kırığı,antep fıstık serpebilirsiniz:) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
                                                                                                           ....AFİYET OLSUN....

9 Ocak 2014 Perşembe

....PUDİNG DOLGULU KEK...

kek,puding
                               
Malzemeler:
   4 adet yumurta
   1,5 su bardağı şeker
   1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
   1 su bardağı süt(oda sıcaklığında)
   1 paket kabartma tozu
   1 paket vanilya
   4 yemek kaşığı kakao
   aldığı kadar un

 İçine;
   1 paket vanilyalı puding(üzerinde ki tarife göre pişirilecek)

 Üzerine;
   1 paket krem şanti

   Yumurta ve şekeri çırparak malzemeleri sırasıyla koyarak kek harcımızı yağlanmış dikdörtgen borcama döküp,175-180 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.
   O ara da vanilyalı pudingi yaparak,arada karıştırarak ılımasını bekleyelim.
    Krem şantimizi desütle çırpıp dolapta bekletelim.
    Kekimiz pişince ılılmasını bekleyip,evde yuvarlak uçlu ne oyacağınız varsa(ben elma oyacağıyla yaptım) kekin üzerine minik delikler açalım,dibine kadar çıkartmamız gerekiyor.çıkardığımız kek parçalarını bir tabağa alalım.pudingi kekimizin üzerine dökelim tüm boşluklara girecek şekil de sıvayalım.üzerine krem şanti sürüp çıkarttığımız kek parçalarını ufalayıp süsleyelim...
                                                                                             ....AFİYET OLSUN....
 

HEDİYE ÇEKİLİŞİ VARR

Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir haber vermek için buradayım.Yeni yılda bende blogumda çekiliş yapmaya karar verdim.Hem kendi açımdan daha fazla kitleye ulaşmak,hem de varlığımızdan haberdar olmayan arkadaşlara kendimizi göstermek istiyoruz.Çekilişi kazanan arkadaşa Barmar dan aşağıda gördüğünüz kalıpları göndereceğim.


Çekilişimiz bugün itibariyle başlayıp 9 Şubat da sona erecektir.10 Şubatta çekilişi kazanan kişi duyurulacak ve 11 Şubatta hediyesi elinde olacaktır inşallah.

Çekilişe katılacak blog sahibi arkadaşlar ;öncelikle blogumu takibe alıp çekilişi kendi bloglarında duyuracaksınız ve bu postun altına duyurdukları linki ve e-mail adreslerini yazacaksınız.

Çekilişe Facebook üzerinden katılmak isteyen arkadaşlar;blogumuzun Facebook sayfasını beğene tıklayacaksınız ve Facebook sayfamızın linkini kendi ana sayfanızda herkese açık olarak paylaşacaksınız.(Herkese açık olarak paylaşılmamışsa kabul edilmeyecektir)Son olarakta blogumuzun Facebook sayfasında yapacağım çekiliş yazısının altına beğendin ve paylaştım yazacaksınız.

Çekilişe katılan arkadaşların isimlerini tek tek yazıp kızıma çektireceğim ve size video ile paylaşacağım.
Çekiliş sonucunu hem blog hem de facebook sayfamızdan duyuracağız.
Bol şanslar...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...