Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

20 Mart 2014 Perşembe

MANTAR DOLMASI ERİŞTE EŞLİĞİNDE

 MALZEMELER
büyük boy mantarlar
150 gram kadar kıyma
1 kuru soğan
1 yeşil biber varsa sarı biber
1 diş sarımsak
pul biber ve kırmızı toz biber,tuz
süt kreması
kaşar peyniri,varsa mozerella peyniri
sıvı yağ
yurt dışı için creme fraishe sos Türkiyedekiler için beşemal sos
ERİŞTE İÇİN
1 kase köy eriştesi
2 yemek kaşığı tere yağ
 tuz

Kıymayı tencereye koyup kavurun .Ardından sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğan ve biberleri,ezilmiş sarımsağı da ekleyip beraberce kavurun.baharat ve tuzunu katıp ocaktan alın.
Mantarların kabuklarını soyup saplarından ayırın.Orta boşluğunu kıymalı harçla doldurun.Borcama dizdiğiniz mantarların üstüne creme fraishe sos(yoksa 1yemek kaşığı unu az yağda kavurup üzerine 1 çay bardağı sütle beşamel sos yapın),onun da üzerine peynirleri koyun.İsterseniz peynirlerin üzerine maydanoz serpebilirsiniz.Altına da süt kremasını koyup ,fırında pişirin.
Köy eriştesini bol suda haşlayın.Pişen erişteyi süzün. Tavaya tereyağı koyup eritin.Üzerine haşlanmış erişteyi koyup tuzunu da atıp kavurun.
Servis tabağına önce bir miktar erişte üzerinede mantar koyup servis edin.Borcama koyduğumuz süt kremasından eriştelerin üzerine de gezdirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...