ŞEKER HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Eğer sizde kendi kurabiyenizi yapmak istiyorsanız,tarifi ve yapılışınızı sizlerle paylaşacağım.Öncelikli olarak gerekli malzemeleri almanız gerekiyor.
10 adet kurabiye için tabanındaki mavi buz mavisi olup 250 gram yetmiştir.Şeker hamurunu Barmar dan 3,5 tl ye Şeker&Sugar marka aldım.Üzerine uygulamak istediğiniz diğer renkleri de 250 gramlık kutulardan almanız yeterli olacaktır.Ben bu işi yaptığım için evimde bulunan renkleri kullandım.1 şeklindeki kurabiye kalıbını yine pasta malzemeleri satan bir dükkandan aldım 3-4 fiyatı.İsim yazabilmeniz için Jem Alfabe Seti almanız gerekiyor.Yine Barmar dan 25 tl ye aldım.Ayrıca kenarlara şekil verebilmeniz için cımbız seti gerekiyor,onu da Barmar dan 18,5 tl ye aldım.Üzerine bastığım fiyonk ise yine aynı sitede Çanta Patchwork setinde bulunmaktadır ve fiyatı 12,5 tldir.Tabandaki şeker hamurunun üzerine bastığım doku şekli 10 tl ye aldım.
KURABİYE HAMURU İÇİN MALZEMELER
250 gram oda ısısında sana hamurişi,hüner hamurişi veya tereyağ1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
510 gram un(ben 55 gram kadar mısır nişastası koyuyorum)
margarini minik minik doğrayın ,yumurta ve pudra şekerini karıştırın.Ardından elenmiş un,nişasta ve vanilyayı katıp ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamuru en az 1 saat buz dolabında dinlendirin.Dinlenen hamur oda ısısına gelmeden hemen küçük parçalar kopararak açın.Ben yağlı kağıt ile açıyorum.İki yağlı kağıdın arasına hamuru koyup üzerinden merdane ile açıyorum.Hamurun eşit olması için kurabiye ayar çubuğu kullanıyorum.Eşit açılan hamuru kalıpla kesin.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Bütün hamur bittiğinde 10 dakika kadar tepsi ile buz dolabında bekletin.Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.Isındığı zaman tepsiyi fırına koyun.Kurabiyelerin kenarları kızardığında pişmiş demektir.Fırından çıkan kurabiyeleri hemen ızgara üzerine alıp,soğumaya bırakın.Tepside kalırsa daha fazla pişip küçülebilir.
Daha önce kurabiye yapılışını videoa alıp paylaşmıştım.Buradan izleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.Sormak istediklerinizi yorum bölümünden veya facebook sayfamızdan iletebilirsiniz.
un gramla degilde bardakla olcusunu alabilirmiyiz.yaklasik kac dakikada pisiyor
YanıtlaSilyaklaşık 4 su bardağı un siz yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayan bir hamur olacak 15 dakıka kadar suruyor sız yınede kontrol edın fırını sureklı
Silun gramla degilde bardakla olcusunu alabilirmiyiz.yaklasik kac dakikada pisiyor
YanıtlaSilPeki hamur sertmi yumusakmi olacak
YanıtlaSilYa hamur sert mi yumusakmi olcak
YanıtlaSilhayır yogurdugunuzda toplanacak ve ele yapısmayacak
Silmerdane ıle acarkende dolaptan cıktıgı gıbı bıcakla keserek kucuk parcalar alın ve fazla yumusatmadan acın ve kalıpla kesin