Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

6 Mart 2014 Perşembe

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

 

150 gram oda ısısında margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
çay kaşığının ucu ile karbonat
aldığı kadar un(250 gram )
isteğe göre mahlep,pul biber katabilirsiniz
üzerine yumurta sarısı ve çörekotu


 Margarin,yumurta,tuz ve şekeri beraberce karıştırın.Ardından elenmiş un ve karbonatı ekleyip,ele yapışmayan bir hamur yapın.Yağlı kağıt arasında merdane ile hamuru açın .İstediğiniz kalıpla hamura şekil verin.Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.Çörek otu yerine haşhaş ya da susam da serpebilirsiniz.Isıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleri pişirin.Soğuyan kurabiyeleri cam kavanozda saklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. bayatlamayan kurabiyeleri çok seviyorum ve dayanıklı oluyorlar, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerıne saglık..sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Canim karbonat yok kabartma tozu olmaz mi?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...