Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

21 Mart 2014 Cuma

Kol Böreği

 MALZEMELER
500-550 gram un
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su yada yoğurdun suyu

İÇ HARCI İÇİN
750 gram ıspanak
1 soğan
pul biber,karabiber,tuz,yarım tatlı kaşığı sumak 
 ARASINA
sıvı yağ
ÜZERİNE
2 yumurta sarısı 
1 çay bardağı sıvı yağ 
Un,zeytinyağı,tuz,sirke ve yoğurdu kaba alıp karıştırın.Ilık suyu da yavaş yavaş katarak hamuru kıvama getirin.Yoğurduğunuz hamuru strece sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.Bu arada yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun,ıspanakları ve baharatları da katıp soldurun.Soğuması için yayık bir tabağa alın.Dinlenen hamuru 16 bezeye ayırın.Un ve nişasta karışımı ile hamuru açın.Dikdörtgen biçimde açtığınız hamura sıvı yağ gezdirin.Ispanaklı harçtan geniş kısma koyup rulo şeklinde sarın.Yağlı kağıt serili tepsiye uzun şeritler halinde keserek koyun.Üzerine çırpılmış yumurta ve sıvı yağ karışımını sürüp fırında pişirin.İsteğe bağlı susam,çörek otu serpebilirsiniz.200 derecede 30-35 dakika pişirin.
AFİYET  OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...