Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Gün Sofrası



MENÜDEKİLER:ÇİĞ KÖFTE tarifi için tık
                             TON BALIKLI SALATA
                             ZEYTİNLİ MANTARLI SALATA
                             ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
                             FELD SALATA
                             BÖREK
                             KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER YOĞURTLAMA
                             KÖZLENMİŞ PATLICAN YOĞURTLAMA
                             HAVUÇ TARATOR
                             YOĞURTLU KABAK KIZARTMA
                             ETİMEKLİ PATLICAN SALATA

ZEYTİNLİ MANTARLI SALATA
MALZEMELER:doğranmış zeytin
                          doğranmış sotelenmiş mantar
                          maydanoz
                          yeşil soğan
                          nane
                          közlenmiş küp doğranmış kırmızı biber
                         tuz
                         zeytinyağı
YAPILIŞI:Mantar az yağla tavada sotelenir.
                Yeşillikler doğranır.
                Tuz ,yağ ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.

TON BALIKLI SALATA
MALZEMELER:ton balığı
                          mısır
                          marul
                          ince doğranmış kuru soğan
                          tuz
                         beyaz sirke
YAPILIŞI:Ton balığı didiklenir.Marul ve soğan küçük doğranır.tüm malzemeler karıştırılır.
                           
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
MALZEMELER:
3 bardak yıkanmış pirinç
2 adet dogranmış soğan
Yarım kahve fincanı çam fıstığı
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
Maydanoz
Nane dere otu
Yenibahar karabiber
1 su bardağı zeytin yağı
Tuz
Asma yaprağı
YAPILIŞI
Soğanlar fıstıklar yağ ile tencerede kavrulur
Pirinçler eklenir onlarda kavrulur
Üzüm eklenir baharatlar ilave edilir sonra 2 su bardağı su eklenir
Ve altı kısılarak pişmeye bırakılır. suyunu çekmeden ocaktan alınır maydanoz nane limon suyu ilave edilir.soğuyan harçla yapraklar sarılır.

ETİMEKLİ PATLICAN SALATA
MALZEMELER:1 paket etimek
                           kızartılmış patlıcan
                           kabukları soyulmuş doğranmış domates
                           tuz,karabiber,pulbiber
                           sıvıyağ
                           sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:Kızartılmış patlıcan,domates sıvıyağda beraber kavrulur.Tuzu ve baharatı eklenir.Borcama etimekler dizilir.üzerine sotelenen patlıcan yayılır.En üste de sarımsaklı yoğurt dökülür.Üzerini istediğiniz gbi süsleyebilirsiniz.Közlenmiş biber ya da yağda yakılmış biberle süsleyebilirsiniz.
NOT:Etimeklerin yumuşaması için en az 3 saat dolapta dinlenmelidir.
                                   AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...