Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

7 Temmuz 2013 Pazar

Divriğ Pilavı


 arkadaş el uzatıp seni yerden kaldırandır.dost ise onu aşağı çekeceğini bildiği halde
  sen daha düşerken el uzatandır.                      GOETHE...


MALZEMELER:
yarım kilo kuşbaşı et
4 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
3 kuru soğan (ince doğranmış)
1 su bardağı nohut haşlanmış
yarım su bardağı kuru üzüm
100 gram tereyağı
kavrulmuş badem ya da çam fıstığı
tuz,karabiber,yenibahar
YAPILIŞI
pirinç önceden tuzlu sıcak suda bekletilir.etler haşlanır.tencerede tereyağ eritilir.soğanlar konup kavrulur.daha sonra baharatlar eklenir.sonra etler,nohut,üzüm,badem veya çam fıstığı ve pirinç ilave edilir.ardından suyu eklenir.
hiç karıştırmadan kaynamaya bırakılır.kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır.
piştikten sonra 20 dakika dinlenmeye bırakılır.dinlenen pilav alttaki malzemeye dokunulmadan karıştırılır.ve servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.
                                                                       AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...