ESKİDEN OLSA İŞKEMBE DENİLDİĞİNDE BURUN KIVIRIRDIM AMA KENDİM YAPMAYA BAŞLAYINCA EN SEVDİĞİM ÇORBALARDAN BİRİ OLDU.TEMİZLİĞİNDEN VE YAPILIŞINDAN EMİN OLUYORSUNUZ.DIŞARIDA YEMEYİ SEVMİYORSANIZ SİZ YAPIN .BUYURUN TARİFİ
MALZEMELER:250 gram işkembe
5 diş sarımsak
1 soğan
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
yağ
yumurta sarısı
tuz ve pulbiber
YAPILIŞI:işkembeyi iyice yıkayın.düdüklüye üzerini biraz geçecek kadar su koyun.soğan ,3 diş sarımsak ve limon suyunu katıp düdüklüde en az 45 dakika pişirin.pişen işkembenin suyunu süzün.işkembeyi doğrayın.süzülmüş suyu başka bir tencereye koyun.kalan sarımsağı ve işkembeyi kaynatmaya bırakın.suyu az gelirse ekleyin.ayrı bir yerde yoğurt ,un,yumurta sarısını iyice çırpın.içine kaynar sudan ekleyip ılıştırın ve işkembe tenceresine yavaşça ilave edin.sonra içine er yemek kaşığı sirke ve limon suyunu ekleyin .tuzunu katın.yağda yakılmış pulbiber ile servis edin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...