içi için;kıyma,soğan,karabiber,toz
üzerine;yoğurt,sarımsak
salça sos veya yağda yakılmış nane
YAPILIŞI:kıyma kavrulur,üzerine soğan da konup kavrulmaya devam edilir.baharatı ve tuzu da eklenip ocaktan alınır.
un ,su ve tuzla hamur yoğurulur.oklava ile açılıp içine kıyma konarak istenilen şekil verilir. mantılar bitince 5-10 dakika fırınlanır.tencerede su kaynatılır.mantılar içine atılır.iyice yumuşayınca alınır.ayrı bir yerde yoğurt,sarımsak ve tuz çırpılır.yoğurtlu karışım mantıların üzerine dökülür.salça sosla servis edilir.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...