yaprak sarmasını kim sevmez ki hele de incecik sarılmış içinde bol yeşillik olursa.altında kaburga kemiğiyle pişmiş,lezzetine lezzet katmış bu tarifi deneyin.
malzemeler:3 su bardağı pirinç
2 kaburga kemiği
2 yemek kaşığı salça
1 büyük soğan
3 dişsarımsak
taze nane,taze soğan,dereotu,reyhan(fesleğen)
tuz,karabiber
sıvıyağ
öncelikle kaburgalarımızı tencerede haşlıyoruz.yıkadığımız pirinçlere incecik doğranmış soğanı,yeşilliklerimizi,salçamızı,yağımızı ve baharatlarımızı katarak iyice karıştırıyoruz.bu harçla yapraklarımızı sarıyoruz.kaburgaları haşladığımız tencerede kaburga kemiklerinin üzerine sarmaları diziyoruz.üzerine tabak kapatıyoruz sarmalarımızın. tabağın üzerini geçecek kadar su koyup önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...