Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

25 Temmuz 2013 Perşembe

Tavuklu Güveç


DÜN AKŞAM AFİYETLE YEDİĞİMİZ BU GÜVECİ İFTARA GELEN MİSAFİRLERİNİZE YA DA ET YEMEYEN TANIDIKLARINIZA YAPABİLİRSİNİZ.BOL SEBZELİ OLMASI DA CABASI.KÜÇÜK KIZIM BİLE SEVEREK YEDİ Kİ ONA HERŞEYİ YEDİREMEZSİNİZ.SUNUM AÇISINDAN DA PORSİYONLUK GÜVEÇLER ÇOK ŞIK OLUYOR VE KOLAY SOĞUMUYOR.GEÇELİM TARİFE

MALZEMELER 1 büyük tavuk göğsü
                           1 soğan
                           4-5 adet mantar
                           3 diş sarımsak
                           1 büyük patates
                           2 domates
                           isteğe bağlı 1 havuç,1kabak ve  bezelye
                           1 yemek kaşığı salça
                           tuz,karabiber,pul biber,köri,kekik
                           yeşil ve kırmızı biber
                           sıvıyağ
                          isteğe bağlı kaşar peyniri

YAPILIŞI; Tüm malzemeler küp şeklinde doğranır.baharatları ve yağı eklenir.Karıştırıldıktan sonra güveçlere konur.salça bir su bardağı su ile eritilir.güveçlerin üzerine eklenir.Isıtılmış fırında en az 45 dakika pişirilir.Servis e yakın üzerine kaşar peyniri eklenir.
                                   AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. Birazdan basliyorum, misafire ikram olacagi icin daha bi onemli benim icin, tesekkurler tarif icin :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...