Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

24 Haziran 2015 Çarşamba

ETLİ KURU FASULYE











Malzemeler;
1- 2 su bardağı kuru fasulye 
2- 1 soğan
3- 1.5-2 yemek kaşığı salça
4- 250-300 gr kuşbaşı et
5- 4.5 çay kaşığı tuz
6- karabiber, pul biber
7- 1.7 litre sıcak su
Hazırlanışı;
1- kuru fasulyeyi 2 parmak geçecek
kadar su koyup bir taşım kaynatın
daha sonra üzerine bir bardak soğuk
su koyup ocağı kapatın kapağı kapalı
olarak fasulyelerin şişmesini bekleyin
2- düdüklü tencereye etleri koyup suyunu
salıp çekene kadar pişirin soğanları
yemeklik doğrayıp ekleyin sıvı yağını da
ekleyip soğan ve eti birlikte kavurun
3- soğanlar kavrulunca salçasını ekleyip
kavurmaya devam edin (yaklaşık 2 dakika)
4- şişmiş olan fasulyelerin suyunu süzün
ve tencereye ekleyip karıştırın
5- suyunu tuz ve baharatlarını ekleyin ve
düdüklünün kapağını kapatın
6- düdüklü fıslamaya başlayınca kilidini
kapatın ikinci fıslamadan sonra ocağı
kısın ve 45-50 dakika pişirin
NOT: - siz kendi düdüklü tencerenizin özeliklerine
göre pişme süresini ayarlayın
benimki eski anne düdüklülerinden
- eğer daha kıvamlı bir kuru fasulye
yemek istiyorsanız düdüklünün
kapağını açtıktan sonra tekrar ocağı
yakıp orta ateşte kapağı açık olarak
biraz daha pişirin
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...