malzemeler 2 tavuk but
1 su bardağı şehriye
3 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
tuz,karabiber kekik
limon
yapılışı öncelikle tavuk butlarını haşlıyoruz.haşlanan tavuk butlarını çıkarıp didikliyoruz.haşlama suyuna şehriyemizi koyuyoruz.iyice pişen şehriyelerimize didiklediğimiz tavukları ekliyoruz.ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve yoğurdumuzu iyice çırpıyoruz.tenceremizdeki sıcak sudan yoğurtlu karışıma azar azar katıp ılıştırıyoruz. buradaki amaç yoğurdun kesilmemesini önlemek. ılıştırdığımız karışımı tenceremize yine karıştırarak döküyoruz.bir taşım kaynadıktan sonra baharatlarımızı ve son olarakta limonumuzu katıp bir kez daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...