Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

4 Ocak 2014 Cumartesi

Kuru Meyveli Cheesecake Pasta

Eşim öğle yemeğine gelince misafir geleceğini söyledi.Beni hemen bir telaş sardı.Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken hemen evdeki malzemeleri gözden geçirdim.Evde Dr.Oetker cheesecake yap vardı.Bu hafta A101 e baya indirimli olarak gelmişti.Bende bir kaç tane alıp stok yapmıştım.Hemen gidip bir tane labne de aldım marketten.Benim huyum bu stok seviyorum.İlla evde malzeme olacak.Puding olsun,çikolata soslar,kakaolar,meyve soslar,dolgu kremaları...Huyum kurusun.Bu işleri çok seviyorum ne yapayım.Bazen neden normal bir bayan gibi ay bir çay koyarım ,ya da bir kek çırpıvereyim diye düşünmüyorum diye kızıyorum kendime.O kadar stres yapıyorum ki anlatamam.Mutfak savaş alanına dönüyor resmen.Bir ara size mutfağın resmini de çekeyim.Neyse ki elim çabuk hemen temizliyorum.Muhabbet fazla uzadı hadi bu pastanın tarifine bakalım.Hazır pasta taban da kullanabilirsiniz.

Keki için

4 yumurta
1 su bardağı şeker
100 gram eritilmiş ılık margarin veya tereyağı
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin
300 gram labne peyniri
2,5 su bardağı süt
1 paket Dr Oetker Cheesecake yap toz
meyve kurusu

Üzerine
Pudra şekeri

Yumurtaları şekerle beraber iyice çırpın.Erimiş ve ılımış magarini de yavaş yavaş karışıma ilave edin.Elenmiş un ,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek ,altına yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökün.180 derece ısıtılmış fırında pişirin.Pişen keki kelepçeli kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.Soğuduğunda ortadan ikiye bölün.Yıkayıp kuruladığınız kelepçeli kalıba alt tabanı koyun.Bu arada cheesecake tozunu sütle çırpın.Labne peyniri ve meyve kurusunu da ilave edip kaşıkla karıştırın.Kalıptaki kekin üzerine yayın.Üste konacak keki 8 eşit parçaya dilimleyin.Harcın üzerine yerleştirin ve üzerini streçleyip dolapta en az 3 saat bekletin.Servis yapacağınız zaman üzerine pudra şekeri serpin.
NOT:Meyve kurusu yerine vişne,kiraz,damla çikolata vs de koyabilirsiniz.
                                             AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. Stok yapmayi bende cok seviyorum. Herseyin elimin altinda olmasi cok hosuma gidiyor. Tam bir cheesecake asigiyim :) pasta harika gorunuyor. Tam benlik canim :) Eline emegine saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...