Bu da normal muhallebili kadayıfın bardakta sunumu ,çok şık oluyor denemenizi tavsiye ederim.
ÇITIR ÇITIR İÇİNDEN YUMUSACIK MUHALLEBİ AKAN HARİKA BİR LEZZET.DENEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.YAPIMI DA BİR O KADAR KOLAY.GELELİM TARİFİMİZE
MALZEMELER:250 gram tel kadayıf
yarım su bardağı doğranmış ceviz
bir su bardağı şeker
sıvıyağ(3 yemek kaşığı kadar)
MUHALLEBİ İÇİN:1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağından iki parmak eksik un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
100 gram sana yağı
1 poşet toz krem şanti
Teflon tavaya sıvıyağ ve robotta çektiğimiz kadayıfı koyup kızarana kadar kavuruyoruz.
Kavrulan kadayıfın üzerine şekerimizi ve cevizi döküp iki üç dakika kadar daha kavurup ocaktan alıp
birkaç dakika karıştırıp soğumaya bırakıyoruz .
Diğer yandan süt ,un,nişasta ve şekerimizi ocağa alıyoruz.Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıyoruz.Kaynayan muhallebiye vanilya ve yağımızı katıp ocaktan alıyoruz.
Soğuyana kadar arada bir karıştırıyoruz.İyice soğuyan muhallebiye toz halindeki krem şantimizi katıp çırpıyoruz.
Eğer istemezseniz krem şanti katmadan direk muhallebiyi kullanabilirsiniz.
Borcamımızın altına kavrulmuş kadayıfımızın yarısını yayıyoruz ve üzerine soğumuş muhallebimizin tamamını döküyoruz.
Muhallebinin üzerine geri kalan kadayıfı da yayıp dolapta en az 3 -4 saat bekletiyoruz.
çok severim bu tatlıyı canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.
YanıtlaSil