Malzemeler
200 gram yumuşak margarin veya tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
aldığı kadar un (400 gram kadar)
arasına sürülebilir çikolata
Yumuşamış yağ ile pudra şekerini iyice karıştırın ve yumurtayı ekleyin.Elenmiş un ve vanilyayı da katıp ele yapışmayan bir hamur elde edin.Streç filme sarıp dolapta en az yarım saat dinlendirin.Dolaptan çıkarıp hafif yoğurup ister unlu tezgahta,ister yağlı kağıt arasında merdane ile açın.Kalıpla yoksa su bardağı ile kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Çatal veya kürdanla delikler açın ve ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.Kurabiyeler iyice soğuyunca arasına çikolata sürün ve üstüne bir kurabiye kapatın.
AFİYET OLSUN...
Cocuklugumun lezzeti meyve suyunla tuketmeyi cok.severdim. Nefis gorunuyor canim. Eline saglik.
YanıtlaSilBenimde denemek istediklerimden bir tarif .ellerine sağlık
YanıtlaSilmis gibi olmuş