Bir zamanlar ''benim poğaçalarım neden güzel olmuyo,hamuru tutmuyor''diye çok üzülürdüm:) ta ki bu tarifi buluncaya kadar...bu resim ilk yumuşacık ve tadı enfes olan poğaçalarımdan:)))))
Resmi Van'da oturduğum lojmanın mutfağında çekmiştim geçen yıl...mutfak fayanslardan da belli olduğu olduğu gibi baya eski...ama insan orada ki sıcaklığı,dostluğu aramıyor değil...fırından çıktığı gibi hemen bir tabağa koyup koştura koştura alt katımda ki komşuma(ona komşu denmez gerçi(KARDEŞİME) götürmüştüm....
İnsanın aklına geldikçe burnunun direği sızlamıyor değil...:(((
Neyse biraz daha yazarsam kendime engel olamayacağım:(( sizler de bu poğaçalrın tarifini merak etmişsiniz dir:) geçelim tarifimize;
1 paket instant kuru maya
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı şeker
tuz
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
aldığı kadar un
üzeri için;
1 yumurta sarısı,çörek otu,susam
Mayanın üzerine şeker,süt,su ekleyerek mayayı eritin.ardından tuz,sıvıyağ ve unu ekleyin.hamur istenilen kıvama geldiğinde üzerini kapatark 1 saat mayalandırın.
Şekil verince yarım saatte tepsi de mayalansın,ardından 200 derece önceden ısıtılmış fırına verin:)
........AFİYET OLSUN........
benim puf poçamla aynı tarif maşallah seninkiler benimkilerden daha puf olmuş benim fırınımdan sanıyorum çok puf olmuyor,ama çok güzel görünüyor tariflerimiz aynı emeğine sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim:) ben biraz büyük yapmıştım bir de fırından kaynaklanıyor gerçekten:)
Silyumurta yokmu bu poğaçada?
YanıtlaSilhayır yok sadece üzerine sürülüyo
Silyumurta yokmu bu poğaça tarifinde?
YanıtlaSil