Keki için;
6 adet kuru incir(10-15 dakika suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 avuç kırk fındık,ceviz
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket krem şanti
Üzeri için;
hindistan cevizi
kakao
tarçın
Şerbeti için;
1,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı tozşeker
İncirleri 10-15 dakika suda bekletin,süzün doğrayın,
bir kabın içine un serpin incirleri bulayın.kek malzemelerini hazırlayın çırpın,en son una buladığınız incirleri ve ceviz(fındık) ekleyin tahta kaşıkla hafifçe karıştırın.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin,kürdan yardımıyla kontrol edin.keki çıkarınca ılımasını bekleyin,üzerine kürdanla delikler açın,şerbetini dökün.sonra muhallebiyi yayın.bir kabın içinde hindistan cevizi,kakao,tarçını karıştırın üzerini süsleyin.3,4 saat buzdolabında bekletin...
AFİYET OLSUN...
Ellerine sağlık bu tatlıyı çok severim arada ben de yapıyorum sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim,çok hafif bir tatlı oluyor :) sevgiler...
Sil