malzemeler
bir bardak bulgur
yarım bardak irmik
yarım bardak un
bir yumurta
4-5 domates
6 diş sarımsak
bir yemek kaşığı kuru nane
bir yemek kaşığı nar ekşisi
bir yemek kaşığı biber salçası
karabiber
kimyon
tuz
zeytinyağı
yapılışı
Bulgurla irmiğin üzerine 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyip demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra ununu,tuzunu,kimyon ve karabiberi, yumurtasını ,salçasını ekleyip yoğurun.
Bilye büyüklüğünde köfteler yapıp ortasına parmağınızı batırarak şekil verin.
15 dakika bol tuzlu suda kaynatın.Daha sonra pişen köfteler suyun üzerine çıkacaktır.
Pişenleri servis tabağına alın.Bir yandan domatesleri küçük küçük doğrayıp sarımsakları rendeleyin.Küçük bi tencerede sarımsakları yağda soteledikten sonra domatesleri ekleyip pişmeye bırakın.Ocağın altını kapatmadan önce tuzunu,bir yemek kaşığı nar ekşisini 1 yemek kaşığı naneyi ekleyip kapatın.Daha sonra bu sosu köftelerin üzerinde gezdirin.Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Nefissss. . Ellerine sağlık. .
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım çok lezzetli görünüyor sevgiler...
YanıtlaSil