MALZEMELER
Keki için
6 yumurta
300 gram şeker(2 su bardağı)
9 yemek kaşığı sıcak su
3 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
150 gram nişasta(1 su bardağından bir parmak fazla)
225 gram un(1 su bardağı)
Arasına
1 paket çikolatalı krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 muz
Dışına
1 paket orman meyveli krem şanti
1 muz
yarım portakal
1 paket glazür
1 paket tart jöle
Antep fıstığı
Yumurta ile sıcak suyu iyice çırpalım.Daha sonra vanilya ve şekeri karışıma azar azar ilave edip çırpmaya devam edelim.Un ,nişasta ve kabartma tozunu eleyip karışıma katalım ve yavaşça karıştıralım. Baton kalıbın altına yağlı kağıt serin ve harcı yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Pandispanyayı bir gece bekletirseniz daha güzel olur.
Çikolatalı krem şantiyi sütle çırpın.3 e böldüğünüz pandispanyanın arasına şantiden sürün ve üzerine dilimlenmiş muzlar koyun.Son olarak bir kat dışına şanti sürüp 10 dakika dolapta bekletin.Dolaptan çıkarıp tekrar bir kat sürün.Mikrodalga ve benmari usulü erittiğiniz glazürü pastanın üzerine yayın.
Üzerine muz ve portakalı koyun.Tart jöle ile meyvelerin üzerini kaplayın.Orman meyveli şantiyi de sütle çırpıp kenarlara sıkın.Hafif antep fıstığı serpip pastayı dolapta dinlendirin.
AFİYET OLSUN..
tüm pastalarınız gibi bu pastanızda şahane görünüyo ne kadar güzel hazırlamışsınız
YanıtlaSilçok tesekkur edıyorum BAL TATLISI
SilTek kelimeyle bayildim canim. Harika gorunuyor. Nefis bir pasta olmus. Eline emegine saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilçok tesekkurler mutfağımdanesintiler
YanıtlaSilziyaretiniz beni çok memnun etti. ellerinize sağlık pasta nefis görünüyor. sevgilerimi bırakıyorum
YanıtlaSil