Malzemeler
12 yaprak milföy
250 gram ıspanak
beyaz peynir
1 kuru soğan
1 yumurta
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.Yıkayıp minik doğradığınız ıspanakları da ekleyip hafif soldurun ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.Soğuyan harca suyu süzülmüş beyaz peynir ve yumurtanın beyazını ekleyip karıştırın.Peyniriniz tuzsuz ise tuz katabilirsiniz
Buzluktan çıkardığınız milföyle hafif yumuşadığında dört kenarından birer santim kesin. Muffin kalıbını margarinle yağlayın.Kenarlarını kestiğiniz milföyü kalıba çukur olacak şekilde yerleştirin.Ispanaklı harçtan koyup kestiğiniz birer santimlik milföyleri üzerine kafes şeklinde yerleştirin.Tüm milföy ve harçları bu şekilde yapıp üzerine yumurta sarısı sürün.
Isıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Eline sağlık çok şık olmuşlar sevgiler...
YanıtlaSilçok sevimli börekçikler olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilnefis gözüküyorlar canım ellerine sağlık iadei ziyarete geldim tatlım seni takibe alıyorum her zaman beklerim sevgiler..
YanıtlaSilBin aydan daha mübarek bu gece de bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle...
YanıtlaSilHayırlı Kandiller :)